Redactie

Toptitel Playstation 3 uit winkel wegens Koranverzen

Na protest op fora over een soundtrack met Koranverzen haalt Sony het spel Littlebigplanet uit de winkel. Het spel moet een van de kersthits van de Playstation 3 zijn, dus wil de fabrikant geen heisa – en Littlebigplanet zo snel mogelijk terug in de rekken leggen.

Op de officiële Playstation-blog zegt Sony dat het probleem is ontdekt tijdens het beoordelen van het spel. Maar over de achtergrondmuziek was al discussie ontstaan op het forum van de Playstation Community.

Het probleem is dat moslims aanstoot kunnen nemen aan het gebruik van Koranverzen in een niet-religieuze context. Op het Playstation-forum werd daarom opgeroepen om de achtergrondmuziek waarin de (naar verluidt in het Somalisch gezongen) verzen voorkomen te verwijderen via een patch.

Sony kiest er echter voor om het spel uit de winkel te halen. In de Benelux zou Littlebigplanet op 24 oktober te koop zijn. De speldozen waren dan ook al vertrokken richting handelaars. Vermoedelijk is Littlebigplanet nu ongeveer een week of twee later beschikbaar, schat Sony Computer Entertainment-woordvoerder Wim Coeckelbergh.

Wellicht is dat nog ruimschoots op tijd voor de feestdagen. Niet toevallig lanceren game-uitgevers bijna al hun grote titels in de aanloop naar het eindejaar. Naast Littlebigplanet zullen verwachte kaskrakers als Far Cry 2, Fallout 3, Gears of War 2, Fable 2, Dead Space, Call of Duty: World at War, Battlefield Heroes en Command & Conquer: Red Alert 3 in de winkels liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.