Redactie

Apple compenseert bekraste iPod nano’s

Apple betaalt eigenaren van eerste generatie iPod Nano’s, die in september 2005 op de Amerikaanse markt zijn gebracht, maximaal 25 dollar schadevergoeding. De apparaatjes hebben namelijk schermen die gemakkelijk bekrast raken. In totaal trekt het bedrijf 22,5 miljoen dollar uit voor dit geintje.

De schadevergoeding is een schikking in een class action rechtszaak, aangespannen door een groep boze iPod Nano-eigenaren. De schikking moet in april nog worden goedgekeurd door een rechter. Wie denkt recht te hebben op de schadevergoeding, kan dit formulier invullen en het tegen 10 juni opsturen.

Zonder beschermlaag
De compensatie geldt alleen voor de originele, uncoated iPod Nano’s, verkocht in de Verenigde Staten, lezen we in een aankondiging van Apple. Vanaf december 2005 is de fabrikant iPod Nano’s gaan produceren mét beschermende toplaag. Voor deze expemplaren gaat de schikking niet op.

iPod Nano’s zonder coating, die destijds niet zijn geleverd met een gratis beschermhoesje van Apple, worden voor 25 dollar gecompenseerd. Wie wel zo’n hoesje heeft gekregen, krijgt een compensatie van vijftien dollar.

Apple verontschuldigt zich overigens niet voor de krasgevoelige apparaatjes. "Apple gaat over tot deze schikking om een lastige en kostbare rechtsgang te voorkomen. De schikking is geen erkenning van fouten, of een indicatie dat een wet is overtreden", luidt het.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.