Redactie

Columnist ontslagen na illegale download

Klaarblijkelijk wil mediamagnaat Rupert Murdoch zijn werknemers laten weten dat hij piraterij niet licht opvat – zeker als het gaat om een illegale download van een van zijn films. Een entertaimentcolumnist bij Foxnews.com, een divisie van Murdochs News Corp, heeft dit aan den lijve ondervonden.

Roger Friedman postte vorige week een korte recensie van X-Men Origins: Wolverine, een film die pas op 1 mei uitkomt maar vorige week uitlekte op internet. Het downloaden van de superheldenfilm was volgens Friedman “zoveel makkelijker dan naar buiten gaan in de regen” en oversteeg “iedere verwachting”.

 

De recensie is vrijdag van de site gehaald. De auteur, die al tien jaar schrijft voor Foxnews.com, staat nu op straat.

Gestolen
Filmstudio 20th Century Fox, eveneens onderdeel van News Corp, omschrijft Friedmans kopie van de film als “gestolen, onvolledig en een vroege versie”. News Corp zelf zegt in een verklaring dat de recensie piraterij promoot, door een illegaal gekopieerde film te bespreken.

“Wij, samen met 20th Century Film Corporation, lopen voorop in het gevecht tegen piraterij en dulden geen enkele actie die piraterij promoot en aanmoedigt. Toen we Fox News over de feiten adviseerden, ondernamen ze onmiddellijk actie; ze verwijderden de post en ontsloegen meneer Friedman meteen.”
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.