Redactie

Marmitek GigaVideo800 HDMI maakt komaf met kabels

Marmitek introduceert de GigaVideo800 HDMI, een oplossing die het mogelijk maakt om zonder kabels een 1.080p HD-signaal te versturen naar een tv-toestel of projector. Daarmee presenteert de set zich als een ideale oplossing voor eigenaars van een high definition-tv of -projector die liever geen dikke HDMI-kabels over de muur zien lopen.

De GigaVideo800 HDMI zendt het HD-signaal van maximaal vier aangesloten HD-apparaten draadloos naar een tv of projector over een afstand van maximaal 20 meter. Kwaliteitsverlies – vaak een gevoelig punt bij draadloze oplossingen – zou achterwege blijven; het signaal wordt volledig ongecomprimeerd verstuurd. Ook van vertragingen bij de signaaltransmissie is er geen sprake volgens Marmitek, zodat de GigaVideo 800 HDMI geen praktische nadelen zou opleveren tegenover een HDMI-kabel.

De set bestaat uit twee kastjes: een zender en ontvanger. De ontvanger monteer je onzichtbaar tegen de muur achter de TV of op het plafond bij de projector, terwijl de zender plaats biedt aan maximaal vier toestellen via twee HDMI-ingangen en twee component video-ingangen. De meegeleverde afstandsbediening maakt het mogelijk om te schakelen tussen de aangesloten apparaten, ook al staan die uit het zicht opgesteld.

De Marmitek GigaVideo800 HDMI ondersteunt alle digitale resoluties, dus zowel 480p, 576p, 720p, 1080i als 1080p, en zou volledig voldoen aan de HDCP-standaard (High-bandwidth Digital Copy Protection). Compatibiliteitsproblemen tussen verschillende toestellen die een digitaal signaal uitsturen worden daarmee voorkomen.

De Marmitek GigaVideo800 HDMI heeft een adviesprijs van 599 euro en is per direct leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.