Redactie

HD-videotheek Xbox komt naar België

Microsoft heeft zijn vernieuwde videotheek voorgesteld op de E3-gamebeurs in Los Angeles. Tegen de herfst start het bedrijf met een streamingdienst voor video’s in hoge definitie.

Al enige tijd biedt Microsoft films en programma’s via Xbox Live aan in acht landen. Dit najaar wordt die dienst met tien landen uitgebreid, waaronder België en Nederland. De video’s worden doorgestuurd in Full-HD (1080p) met 5.1-surroundgeluid.

De softwaregigant kondigde tevens een aantal nieuwe games aan, waarvan Halo 3:ODST en Beatles Rock Band de voornaamste zijn.

Facebook, Twitter en Last.fm
Het online platform Xbox Live krijgt tot slot aansluiting met Facebook, Twitter en Last.fm. Zo kunnen gebruikers hun status aanpassen, foto’s delen en zelfs hun gameprestaties weergeven op de sociale netwerksite. De samenwerking met Last.fm zorgt dan weer voor de sociale toets op muziekvlak.

Downloadlimiet
De vraag blijft wel hoeveel overlevingskans een digitale HD-videotheek in België heeft. Als de beelden in Full-HD worden doorgestuurd, dan kost een langspeelfilm zelfs met de beste compressie nog steeds flink wat gigabytes. Dit terwijl de meeste internetgebruikers een downloadlimiet hebben die niet boven de dertig gigabyte gaat.

Een bijkomend punt is dat de dienst concurrentie betekent voor Belgacom en Telenet, die hun eigen video-on-demanddienst buiten de datalimiet aanbieden. De kans is dus groot dat Microsoft onbewust het debat rond datalimieten in ons land opnieuw zal aanzwengelen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.