Redactie

Xbox 360 krijgt revolutionaire controller

Op de E3-gamebeurs in Los Angeles heeft Microsoft een revolutionaire controller voor de Xbox 360 voorgesteld die de strijd aanbindt met de Wii. Project Natal is een driedimensionale camera die lichaamsbewegingen omzet naar het spel.

Xbox 360 krijgt revolutionaire controller.

Natal is in feite een controller zonder controller. Het toestel herkent de bewegingen van de persoon die ervoor staat. Net zoals bij de Nintendo Wii kun je bijvoorbeeld echt boksen. Al wordt nu wel het hele lichaam herkend.

Compatibiliteit
Wanneer de bewegingscontroller te koop zal zijn, is nog niet bekend. Wel bevestigt Don Mattrick, senior vicepresident bij Xbox, dat het toestel compatibel is met elke Xbox 360.

De prijs ligt evenmin vast. Forrester-analist Paul Jackson gokt op een bedrag rond de honderd dollar, aangezien gewone controllers rond de vijftig dollar kosten en dit exemplaar flink wat technologie aan boord heeft.

Eigen processor
Veel details over Natal zijn er nog niet bekend, behalve dat het een combinatie is van een RGB-camera met dieptesensor en microfoon. Ook draait het met een eigen ingebouwde processor.

Xbox 360 krijgt revolutionaire controller.

Er zijn speculaties dat de controller voortvloeit uit een prototype van het Israëlische 3DV Systems (zie foto), dat recent voor een deel werd overgenomen door Microsoft.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.