Redactie

LG lanceert Blu-ray-speler met harddiskrecorder

Met de HR400 en BD370 lanceert LG twee nieuwe Blu-ray-spelers. De HR400 dubbelt ook als harddiskrecorder: een harde schijf van 160 GB maakt de opslag van maximaal 477 uur programmamateriaal mogelijk. Daarmee is het een buitenbeentje in het huidige aanbod high definition-spelers. 

Om een optimale kwaliteit van dvd-beelden te garanderen op Full HD-tv’s, beschikt de HR400 over een interne scaler die beelden opwaardeert naar 1.080p. De usb-ingang maakt het mogelijk om foto’s, muziek en videobeelden vanaf een usb-stick af te spelen, terwijl de HDMI-aansluiting, optische digitale audio-uitgang en ethernetpoort een uitgebreide connectiviteit garanderen. LG belooft ook snelle laadtijden, vaak een gevoelig punt bij Blu-ray-spelers. Om het programmeren van opnames makkelijk te maken, is een EPG (elektronische programmagids) voorzien die tot acht dagen vooruitblikt. De HR400 wordt vanaf eind mei 2009 beschikbaar voor een adviesprijs van 450 euro.

LG BD370: gemaakt voor digitaal
De nieuwe LG BD370 moet het zonder opnamefunctionaliteit doen. Deze Blu-ray-speler met HDMI 1.3-aansluiting ondersteunt BD Live (Profiel 2.0) en Bonus View, wat onder meer betekent dat langs een internetverbinding filmtrailers en ondertitels gedownload kunnen worden. Ook deze speler belooft snel uit de startblokken te komen: dankzij de Express Reaction Mode volstaan vijftien seconden om de speler op te starten vanuit de slaapstand.

LG belooft hoogstaande prestaties met beeld en geluid. Concreet betekent dat diepe en levendige kleuren, en een uiterst scherpe weergave van zowel Blu-ray’s en dvd’s dankzij upscaling naar 1.080p-resolutie. Dolby True HD- en DTS-HD-decoders moeten zorgen voor een geluidsniveau dat identiek is aan de originele studiokwaliteit.

Wie veel met digitale bestanden in de weer is, zal de ondersteuning van DivX-, mpeg4-video-, jpeg-, mp3- en wma-bestanden op prijs weten te stellen – zowel op schijfjes als usb. Door kleurveranderingen op het voorpaneel geeft de BD370 aan welk medium het toestel op dat moment afspeelt. Een leuk extraatje is dat je ook filmpjes kan streamen via YouTube. De BD370 is meteen verkrijgbaar voor een opvallend scherpe adviesprijs van 230 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.