Redactie

Mvix Moviepack

Het Moviepack van Mvix omvat een netwerkschijf en mediaspeler in één pakket. Om te beginnen is er de Mvixbox. Deze harde schijf met netwerkaansluiting biedt 500 GB opslagruimte en een erg gebruiksvriendelijke omgeving om het toestel en de bestanden te beheren.

De NAS kan twee SATA-schijven bevatten. Je kunt de opslagcapaciteit dus ook uitbreiden indien nodig. Bovendien is hij, zoals het een degelijke NAS betaamt, flink voorzien van extra functionaliteit. Zo kun je hem in een computernetwerk onder andere gebruiken als printserver, bestandsserver en Upnp-mediaserver. Je pc hoeft dus niet langer aan te staan om van al je media te kunnen genieten. Een ingebouwde Bittorrent-client met zoekfunctie zorgt ervoor dat je ook mediabestanden kunt downloaden zonder een pc.

Die mediabestanden in kwestie speel je af via het netwerk met de mediastreamer van dienst, de MX780HD-DVI. Die sluit je aan op je televisie met de bijgeleverde verloopkabel van DVI naar HDMI; voor audio moet je een aparte aansluiting gebruiken. Een gewone HDMI-aansluiting was handiger geweest.

De interface is eenvoudig, maar volstaat. Bij het afspelen hebben we wel wat klachten. Zo is er geen ondersteuning voor de moderne H.264-videocodec, en hoewel het toestel HD-bestanden kan afspelen, geeft dat in onze tests – via een bedraad netwerk – af en toe aanleiding tot haperen.

Tegoed
Uniek is dat Mvix je bij dit pakket een downloadtegoed van 10 GB aanbiedt bij de nieuwsservers van Newsxs. Dat moet dan wel via je computer gebeuren en vereist de installatie van extra software, een zogenaamde nieuwslezer. De handleiding legt echter haarfijn uit hoe dat in z’n werk gaat. Je internetprovider heeft vermoedelijk ook een eigen nieuwsserver, maar die is zelden volledig.

Deze samenwerking met Newsxs is dus een leuke extra, maar na je tegoed van 10 GB moet je natuurlijk wel bijbetalen. Afhankelijk van de formule die je kiest, kost dat je (vanaf) 6,25 euro per maand (ongelimiteerd downloaden) of bijvoorbeeld 3 euro per 10 GB. Denk eraan dat de inhoud van nieuwsservers zelden uit legaal materiaal bestaat, en dat dit downloadtegoed los staat van de downloadlimiet bij je provider.

Mvix Moviepack
Prijs: 499 euro (mei 2009)

Specificaties: Mvixbox: 2x SATA (1 schijf van 500 GB inbegrepen), 2x USB, 1x gigabit-ethernet, Upnp-server, Itunes-server, Bittorrent-client.
MX780HD-DVI: 2x USB, DVI, component/composiet video, S-video, stereo cinch, optische en digitale coaxiale audio.

PRO: kant-en-klare kit; gebruiksgemak; 10 GB downloadtegoed.
CONTRA: geen HDMI; NAS kan niet downloaden van nieuwsgroepen; geen H.264-ondersteuning; haperende HD-weergave.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.