Redactie

Sonos introduceert alles-in-één oplossing

Multiroomspecialist Sonos voegt een alles-in-één-speler toe aan zijn line-up, de ZonePlayer S5. Dit geïntegreerd muzieksysteem omvat speakers, versterking en een muziekstreamer voor internetradio en je iTunes-bibliotheek.

De benaming van de nieuwe Sonos S5 is alvast niet lukraak gekozen. De ‘5’ in de type-aanduiding verwijst immers naar de vijf luidsprekers die in de nieuwe ZonePlayer schuilgaan. Het gaat om twee tweeters, twee middentoners en een enkele woofer, die elk door een eigen Klasse-D versterkermodule worden aangestuurd. Een DSP leidt de klank in goede banen.

Die combinatie moet zich vertalen in een precieze, kamervullende geluidsweergave van de bovenste plank, aldus Sonos. De ZonePlayer S5 wil zich zelfs meten met grotere, veel duurdere audioapparatuur, een ambitieus opzet.

Typisch Sonos
Dankzij de internetverbinding kunnen gebruikers naar meer dan 25.000 internetradiostations, -programma’s en podcasts luisteren zonder pc. Ook ‘Smart Radio’ van de populaire muziekdienst Deezer is beschikbaar. En natuurlijk is het eveneens mogelijk om de nummers uit je iTunes-bibliotheek die is opgeslagen op een pc, Mac of NAS te beluisteren met de ZonePlayer S5. Via de analoge 3,5mm-aansluiting kan ook een externe geluidsbron zoals een iPod of cd-speler beluisterd worden.

Net als de andere ZonePlayers laat de S5 zich bedienen met een iPhone, iPod touch of Sonos Controller. De controller wordt echter niet meegeleverd met de S5, zodat je die nog afzonderlijk moet aanschaffen als je geen iPhone of iPod touch bezit.

Eenvoudige integratie
De S5 is volledig uitwisselbaar met alle andere Sonos-producten, en het systeem kan makkelijk uitgebreid worden. Wanneer gebruikers behoefte hebben aan muziek in meer ruimtes, voegen ze gewoon extra S5’s of andere ZonePlayers toe aan het systeem. Eén ZonePlayer of Sonos ZoneBridge moet verbonden zijn met de router, de rest van het systeem werkt draadloos.

Vanaf 10 november wordt de ZonePlayer S5 beschikbaar in België en Nederland. De adviesprijs bedraagt 399 euro. Wil je de nieuwe S5 live in actie zien, dan kan hier alvast een voorproefje krijgen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.