Redactie

Video-on-demand met Videoland en Movie Max

Videoland en Movie Max leggen verwende filmfanaten in de watten met een uitgebreid video-on-demand aanbod. Met de lancering van de vernieuwde websites wordt het nog makkelijker om thuis films te kiezen en te bekijken wanneer het jou uitkomt.

Niet alleen digitale tv biedt heel wat mogelijkheden voor on-demand programma’s, ook langs internet kan je films bestellen en ze bekijken wanneer je dat uitkomt. Het aanbod in België en Nederland is tot nog toe eerder mager wanneer we het met de Amerikaanse markt vergelijken, maar we zien onderhand gelukkig wel beterschap.

Bij Videoland en Movie Max bijvoorbeeld, heb je keuze uit een actueel onlineaanbod van films, documentaires en tv-series. Die kunnen zowel gehuurd als gekocht worden in digitale vorm, en bekeken worden op een tv of pc. De websites bieden een compleet en actueel assortiment van filmmaatschappijen zoals Universal Pictures, Paramount, Sony Pictures en Warner Bros.

Beter beeld, beter geluid
Met de lancering van de vernieuwde websites is het online huren of kopen van films en tv-series niet alleen vereenvoudigd (en dus gebruiksvriendelijker), maar is ook de beeld- en geluidskwaliteit van de films sterk verbeterd. Zo is het nu mogelijk om in hoge kwaliteit (evenwaardig aan een dvd) en met surround-geluid films, documentaires en tv-series te kijken.

Voor huurfilms hangt de kwaliteit af van de gekozen afspeelsnelheid. 450 Kbps is vergelijkbaar met de kwaliteit van een VHS-tape, 700 Kbps met tv, 1.000 met ‘bijna-dvd’ en 1.850 Kbps met dvd. Als er bij een film 5.1-geluid beschikbaar is, wordt die versie aangeboden in de 1.850 Kbps stream. Films die je aanschaft zijn altijd gelijkwaardig aan dvd-kwaliteit.

Prijzen voor de huur van een film variëren van 0,50 euro tot 4,99 euro. Een film kopen kan vanaf 5,99 euro. Het tarief voor de huur of koop van een film wordt trouwens steeds bij de filminformatie van de betreffende film vermeld, net als de beschikbaarheid van ondertitels, het beeldformaat en andere specificaties.

Ook hardware
Daarnaast bieden enkele Videoland- en Movie Max-winkels ook ‘Movieboxen’ aan. Die toestellen maken het mogelijk om de tv in de huiskamer aan te sluiten op het internet, handig als je zelf nog geen geschikte apparatuur in huis hebt om dit voor elkaar te krijgen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.