Mobile

Eerste WP7 van Acer speelt op prijs

Met de lancering van de Allegro vervoegt Acer zich in het eerder klein clubje van Windows Phone 7-bouwers. Om zich te onderscheiden van Nokia, Samsung en co neemt de Aziatische firma de rol van prijsbreker op zich. De Allegro zal in de winkel liggen voor 299 euro, waarmee het meteen de goedkoopste WP7-telefoon van het moment wordt.


Toch zijn de specificaties van de Allegro niet veel bescheidener dan die van duurdere rivalen. Dat kan ook moeilijk, want Microsoft dicteert een aantal minimumeisen qua hardware waar Acer niet onder mag duiken.

Bijgevolg heeft de Allegro een 1 GHz-processor, een 3,6-inch scherm, 5 megapixelcamera en 8 GB geheugen aan boord. Zoals gebruikelijk bij Windows Phone-toestellen is dat geheugen niet uit te breiden.

De andere unieke eigenschap van de Allegro lijkt de Fast Charge-functie te zijn. Door de telefoon via USB aan te sluiten op een pc wordt het tweemaal sneller opgeladen dan via de meegeleverde USB-lader. Helaas, de functie werkt enkel met compatibele Acer-notebooks.

Bescheiden prijs
De grote troef van de Allegro blijft toch dat bescheiden prijskaartje. Met zijn 299 euro is de Acer-telefoon vlot 50 euro goedkoper dan de vorige WP7-prijskampioen, de HTC Radar. Die heeft een iets groter scherm (3,7 inch), maar is verder heel vergelijkbaar.

Acer trekt nog meer de prijskaart, door de Allegro via Telenet gebundeld aan te bieden met een Xbox. Het drieste Microsoft-duo kun je daar kopen voor 1 euro, mits het nemen van een duur abonnement van 60 euro per maand.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.