Mobile

Google lanceert eigen muziekdienst


Google heeft in Los Angeles een muziekwinkel voorgesteld voor op Androidtelefoons. Met Google Music kan je muziek kopen, maar ook gratis je eigen muziek in de cloud stockeren.

De muziekdienst van Google biedt gratis opslag in de cloud aan van twintigduizend liedjes. Zo kan je je eigen muziek naar je telefoon streamen, maar je kan ook nummers kopen van drie grote muziekmaatschappijen.

Een belangrijk onderdeel van Google Music is de technologie die je muziek kan aanraden. Afhankelijk van je vrienden en eigen muzieksmaak krijg je dan muziek op maat aangeboden. En je kan nog meer leuks doen met je vrienden: muziek delen. Je kan gratis hele albums naar je vrienden streamen, het online-equivalent van iemand een cd uitlenen. Een vriend kan één keer naar elk nummer luisteren.

Google Music is op dit ogenblik enkel in de Verenigde Staten beschikbaar. Of en wanneer het ook wereldwijd beschikbaar wordt, daarover heeft het bedrijf nog niets gemeld.
 


Muziekindustrie omarmt internet
De dienst van Google Music biedt nummers aan van drie grote platenmaatschappijen: Universal Music Group, EMI en Sony Music Entertainment. Warner Music Group, de vierde grote, houdt de boot af.

Het is interessant om te zien hoe muziekmaatschappijen hun houding tegenover muziek op het internet aanpassen. Enkele jaren geleden bestempelden ze alles als piraterij, terwijl ze nu toch openingen laten voor gratis muziek als er op een andere manier aan verdiend kan worden.

In België zien we dat bijvoorbeeld met diensten als Spotify die hun intrede doen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.