Geluid

NAD speakerdock eet van twee walletjes

Met de nieuwe Viso One zet audiospecialist NAD een premium speakerdock in de markt die verder kijkt dan de iPod en iPhone. Geavanceerde Bluetooth-technologie en een rasechte digitale versteker maken het onderscheid tegenover de speakerdocks van de concurrentie.
 

De Viso One lijkt in eerste instantie gewoon een fraai gelijnde iPod-speakerdock, maar schijn bedriegt. Onder de motorkap gaat immers heel wat technologie schuil die je niet meteen in een toestel van dit kaliber verwacht.

Naast de obligate dock voor Apple’s populaire draagbare mediaspelers, is NAD's Viso One bijvoorbeeld voorzien van een apt-X Bluetooth-ontvanger. Die gaat een stap verder dan het normale A2DP-profiel dat voor draadloze audio-overdracht wordt gebruikt bij Bluetoothsystemen. Het grote verschil zit 'm in de compressie van de gegevensstroom, die bij apt-X lossless geschiedt. Daardoor wordt het mogelijk om muziek te streamen in (quasi) cd-kwaliteit.

Volkomen digitaal
En daar blijft het niet bij: ook de directe uitlezing van het digitale signaal van gedockte iOS-toestellen en NAD’s huiseigen Direct Digital-technologie geven aan dat de Viso One op een hoogwaardige geluidskwaliteit mikt. De Digital Drive-technologie is trouwens afgeleid uit NAD's topversterker uit de exclusieve Masters-serie, de baanbrekende M2. Als referentie kan dat alvast tellen.

Opvallend detail: doordat het om een echte digitale versterker gaat (en niet om een klassiek klasse-D ontwerp, waarnaar vaak foutief als 'digitaal' wordt verwezen), zitten er geen analoge inputs op de Viso One. Een digitale geluidsingang is echter wel van de partij, net als een component video-uitgang.

NAD verbindt een prijskaartje van 599 euro aan de Viso One, die binnenkort in de winkels verwacht wordt. En in ons testlab, want in FWD Magazine 40 gaan we er uitgebreid mee aan de slag.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.