Redactie

Rara.com gaat strijd aan met Spotify

De reeks lanceringen van streamingmuziekdiensten is nog niet ten einde. Vandaag opent Rara.com de deuren, ook in België. Onderscheiden doet het zich door een aanbod dat beheerd wordt door bekende muzikanten. Artiest Imogen Heap wordt de eerste associate editor van Rara, later volgen nog andere bekende namen. Zij gaan afspeellijsten samenstellen om zo luisteraars zoekwerk te besparen.

Uitgangspunt van Rara.com is immers dat doorsnee consumenten diensten als Spotify en Deezer niet kennen of te complex vinden. Onderzoek gesponsord door de nieuwe dienst stelt dat zestig procent van de consumenten nog nooit digitale muziek hebben gekocht of gestreamd. Daarom dat Rara.com uitsluitend via de browser werkt en vooraf getoetst werd aan gewone gebruikers, zegt Rara.com-directeur Tim Hadley.

De meeste muziekdiensten hanteren dezelfde prijssetting en ook Rara.com blijft er trouw aan. Dat betekent 4,99 euro per maand voor een ongelimiteerde toegang via de browser en 9,99 euro per maand om via een mobiele app muziek te beluisteren. Vooralsnog is er enkel een Android-app, al zou een iOS-app wel op de planning staan, aldus Hadley. Deals zijn er met de vier grote platenfirma’s.

Rara.com zet grof geschut in om snel veel gebruikers te sprokkelen. Zo zal een abonnement in de eerste drie maanden slechts 99 eurocent per maand kosten of 1,99 euro per maand voor mobiel toegang. De dienst heeft tevens een overeenkomst met HP om Rara.com standaard te installeren op alle computers en laptops die het in Europa verkoopt.

In de volgende editie van FWD lees je een grote test van online muziekdiensten, waaronder uiteraard ook Rara.com.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.