Redactie

Grand Theft Auto III verschijnt voor iOS en Android

Bezitters van een iPhone, iPad of een Android-toestel kunnen de klassieke Grand Theft Auto III nu downloaden. Het is een zeer getrouwe vertaling naar het kleine scherm geworden. Incluis de bij momenten hilarische radiostations die in de achtergrond spelen.

Het opzet is helemaal hetzelfde als vroeger: je wordt in de rol gedropt van een kleine crimineel die door middel van ‘jackings’ van auto’s en een assortiment van andere voertuigen hogerop in de misdaadwereld probeert te raken. GTA was een van de eerste games met een ‘open’ wereld. Je bent dus vrij om in een stadsomgeving rond te lopen of rijden, maar er zijn missies om je het verhaal in te slepen.

Het is ondertussen ongeveer tien jaar geleden dat GTA 3 voor het eerst verscheen. Het was stevige reboot van de reeks en de eerste in 3D. En meteen ook het startschot voor een decennium gevuld met controverse over geweld en seks in games. Het oorspronkelijke spel werd zelfs in verschillende landen verbannen.

Toch is er schijnbaar geen probleem geweest om dat de iOS-versie van Grand Theft Auto III voorbij het waakzame oog van de Apple-controleurs bij de App Store te gidsen. GTA 3 is tevens beschikbaar voor Android-toestellen en is compatibel met een brede groep smartphones en tablets. Een snel single-core of dualcore apparaat is echter wel een aanrader. De kostprijs van het spel is nagenoeg gelijk op beide platforms: Apple-eigenaars betalen 3,99 euro, Android-bezitters hebben de app als voor 3,85 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.