Mobile

Sony lanceert PlayStation Vita in Japan

 

Sony heeft in thuisland Japan de PlayStation Vita, de langverwachte opvolger van de PlayStation Portable, in de winkelrekken gelegd.

De PlayStation Vita komt zeven jaar na de PlayStation Portable (PSP) op de markt. Japan kreeg dit weekend de primeur en nog voor het einde van het jaar volgen andere Aziatische landen. Amerikanen en Europeanen moeten nog even wachten tot 22 februari 2012.

Volgens persbureau AP vormden er zich lange rijen voor de deuren van enkele Japanse winkels. Sony hoopt met de Vita marktaandeel te veroveren op concurrent Nintendo en de producenten van games voor smartphones en tablets. Het Japanse concern verwacht dat het voor het vierde jaar op rij verlies lijdt.

Specificaties en prijs
De PlayStation Vita heeft een aanraakgevoelig OLED-scherm met een diagonaal van vijf inch en een resolutie van 960 bij 544 pixels. Aan de achterzijde bevindt zich een extra aanraakgevoelig vlak en de Vita beschikt ook over twee analoge stuurpookjes. Voor het grafisch geweld zorgt een Cortex A9-CPU met vier rekenkernen. De batterij zou wel maar drie à vijf uur meegeen op één lading.

De Wi-Fi-versie kost in Japan 24.900 yen en bij de lancering in Europa 249 euro. Daarnaast biedt Sony ook nog een versie met 3G-ondersteuning aan. Die kost 29.980 yen, oftewel 299 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.