Geluid

Teufel verzoent vinyl met hifiset


Audiospecialist Teufel lanceert met de nieuwe PhonoStation 1 een compacte en uitgesproken betaalbare phono-voorversterker. Die maakt het mogelijk om een platenspeler aan te sluiten op elke audioset die voorzien is van een stereo-ingang.


De meeste mainstream muzieksystemen hebben tegenwoordig heel wat toeters en bellen aan boord, maar een aansluiting voor een platenspeler ontbreekt in negen van de tien gevallen. Zonde, want muziek op vinyl blijft natuurlijk aantrekkelijk voor de echte muziekliefhebber.

Gelukkig hoef je niet bij de pakken te blijven zitten: met een phonovoorversterker pas je daar eenvoudig een mouw aan. Zo'n versterkertje zet het uitgangssignaal van de platenspeler immers om naar een signaal dat nadien gewoon weergegeven kan worden door elke audioset.

Goedkoop en compleet
Dat je bovendien geen klein fortuin hoeft te spenderen aan zo'n apparaat, bewijst Teufel met de nieuwe PhonoStation 1. Het kleine, zwarte kastje (13,2 x 4,0 x 7,7 cm) gaat immers de deur voor amper 79,99 euro, en toch doet het alles wat nodig is om je vinylcollectie weer naar de tegenwoordige tijd te halen.

Teufel belooft een natuurlijk geluid, heldere weergave van stemmen en instrumenten, volle bas en fijne hoge tonen voor de PhonoStation 1. Daarnaast toont de PhonoStation zich ook flexibel: via een schakelaar aan de achterkant kan eenvoudig geschakeld worden tussen de stereo-cinch ingang voor MM of voor MC-systemen. Een extra geaarde kabel wordt standaard meegeleverd.

Oog voor detail
De fabrikant wijst er op dat alle in- en uitgangen van de PhonoStation verguld zijn, terwijl de stabiele metalen behuizing garant moet staan voor een optimale afscherming. Daarnaast besteedde Teufel de grootste zorg aan een optimale geluidskwaliteit bij de keuze van de componenten. De externe stroomaansluiting zorgt daarbij voor een stabiele stroomvoorziening met minimale speelruimte.

Voor meer informatie kan je terecht op de productpagina van de Teufel PhonoStation 1, die vanaf nu beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.