Redactie

The Doors: Mr Mojo Risin’: The Story of L.A. Woman


Twintig jaar Freddie Mercury dood, twintig jaar Nirvana’s Nevermind, twintig jaar U2’s Achtung Baby: de rocktributen vliegen je vandaag om de oren.

Ook deze Mr. Mojo Risin' tapt uit dat vaatje, maar duikt verder terug in de tijd: veertig jaar om precies te zijn, want als je de klok zover terugdraait kom je bij het moment terecht waarop L.A. Woman werd opgenomen, die legendarische plaat van de al even onsterfelijke The Doors.

Al is het niet helemaal smaakvol om hier het etiket ‘onsterfelijk’ te gebruiken: enkele maanden na de opnames overleed Doors-frontman Jim Morrison in zijn noodlottige Parijse hotelkamer, aan een overdosis heroïne.

Maar regisseur Martin R. Smith was niet zo geïnteresseerd in Morrisons zelfdestructie, al speelde die op dat moment wel een grote rol in de elementen waarop de film wél probeert in te zoomen, door middel van archiefmateriaal en interviews met de nog levende Doors-leden: het drama van de artistieke en persoonlijke botsingen achter de coulissen van de opnamesessies.

Zondag 4 december op Canvas om 20u45

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.