Mobile

Xperia Tablet S volgt eerste Sony-tablet op

Exact een jaar na de presentatie van de Sony S brengt het Japanse merk een nieuw model uit. De tablet draagt de naam Xperia, zoals de smartphones.

Qua vormgeving is de Xperia Tablet S (niet te verwarren met de Xperia S, een smartphone) niet zo extreem als de Sony Tablet S van vorig jaar. Toch blijft het trouw aan het hellende design, dat door Sony wordt vergeleken met een opengeplooide magazine, maar het is minder uitgesproken.

De nieuwe tablet is dunner en lichter, wat uiteraard een reactie is op de algemene trend in de tabletmarkt. Onderscheiden doet deze Sony zich door een IR-oog waarmee de tablet dubbelt als universele afstandsbediening. Die truk kon de Sony S vorig jaar ook. Nieuw is echter dat er macro's kunnen gedefinieerd worden.

Het geheel is ook spatwaterdicht. Ideaal voor in de keuken, aldus Sony. Misschien heeft het merk veel berichten ontvangen van klanten die problemen hadden met de combinatie mobiel toestel en vocht, want naast de Xperia S is ook de Xperia T-smartphone die op IFA wordt voorgesteld ook spatdicht.


Op de tablet met Tegra3-chipset draait Android 4.0. Wat unieker is dat de tablet beschikt over een lezer voor gewone SD-kaartjes, de inhoud waarvan je dan via DLNA of Sony's Party Mode kan versturen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.