Geluid

AIAIAI-taxi vermuziekt Londen

Afgelopen weekend hadden inwoners van Londen reden genoeg om verbaasd op te kijken. Of moet dat zijn: hun oren te spitsen? Met dank aan een opvallende taxi met 67 naar buiten gerichte speakers.

Onder het motto 'Make the city sound better' heeft hoofdtelefoonfabrikant AIAIAI de handen ineen geslagen met de Japanse geluidskunstenaar Yuri Suzuki. Het vrucht van hun samengaan is de Sound Taxi, een waanzinnige samensmelting van een iconische zwarte Londense taxi met een hele hoop luidsprekers en megafoons.

De Sound Taxi wil echter niet de omgeving overstemmen, maar net vervolledigen en verfraaien. Om dat te realiseren is de wagen uitgerust met microfoons die het omgevingsgeluid opnemen en doorsturen naar een computer waarop speciale software draait.

Het programma neemt dan het geroezemoes en lawaai van Londen, en maakt er ter plekke muziek van, een ambient-achtige soundtrack die de omgeving meteen te horen krijgt. Vandaar de luidsprekers ingebouwd in de carrosserie en de gigantische Indische megafoons op het dak van de auto. Hoe het resultaat juist klonk, kan je hier beluisteren.


Het initiatief is niet enkel een leuke gelegenheid om los te gaan met heel wat audiohardware en een oude taxi, maar moet ook de lancering van een nieuwe AIAIAI-hoofdtelefoon in het verf zetten. The Capital is een nieuwe opvouwbare hoofdtelefoon voor mobiel gebruik, met 40 mm drivers.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.