Mobile

Audi A3 Sportback met nieuw B&O-audiosysteem

Bang & Olufsen heeft voor de nieuwe Audi A3 Sportback een indrukwekkend audiosysteem ontwikkeld dat nog betere prestaties belooft dan de vorige versie. En naar goede B&O-gewoonte ziet het er ook prachtig uit…

"Een organische fusie van state-of-the-art autotechnologie en innovatieve, superieure audio". Zo omschrijft B&O het Advanced Sound System voor de onlangs gelanceerde Audi A3 Sportback. Het eerste wat opvalt bij het nieuwe systeem is het oog voor detail, met name bij de organisch vormgegeven aluminium luidsprekergrilles.  De grilles in de voordeuren worden zelfs nog verder opgesmukt met een subtiel wit lichteffect dankzij de ingebouwde LED's.

Meer dan premium look-and-feel
Maar het blijft niet alleen bij een premium look-and-feel, ook de geluidskwaliteit belooft beter te scoren dan ooit tevoren. Met het nieuwe Advanced Audio System mikken B&O en Audi immers op een perfecte luisterervaring in de meest uiteenlopende omstandigheden – of de wagen nu stilstaat of met 200 kilometer per uur over de Autobahn flitst. Een geavanceerde DSP (Gala) staat daarbij in voor de compensatie van omgevingsgeluiden.

Het interieur van de A3 Sportback biedt plaats aan 14 luidsprekers die naadloos in de wagen verdwijnen. Krachtige ICEpower-versterkers zorgen daarbij voor een vermogen van zomaar even 705 watt. Dat alles zorgt volgens Bang & Olufsen voor een wijd gespreide en realistische weergave die de ervaring van een liveconcert zou benaderen.
 


Voor de plaatsing van de luidsprekers wordt gebruikgemaakt van eigen, gesloten behuizingen. Het voordeel van die aanpak is dat de behuizingen daardoor geen deel uitmaken van het chassis van de auto, waardoor vibraties en geluidslekkage tot een miniumum beperkt blijven. Dat betekent dat je voluit van muziek kan genieten of in alle comfort kan bellen zonder dat iemand aan de buitenkant het in de gaten krijgt. 

Geluid op maat, ook voor film
Filmliefhebbers die daarnaast het MMI Navigation Plus-systeem aanvinken op de optielijst van hun A3 Sportback, kunnen ook genieten van volwaardig surroundgeluid. Die stand spreekt alle luidsprekers tegelijk aan voor een echte filmervaring, al blijft die natuurlijk in de eerste plaats bedoeld voor de passagiers in de wagen. Daarnaast zijn er ook nog aanvullende geluidsprogramma's waarmee de luisterervaring aan je eigen voorkeur en die van je passagiers aangepast kan worden.

Voor meer informatie kan je terecht op de B&O-website of bij Audi.  

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.