Beeld

BeoVision 7-40 tv nu ook in 3D


Bang & Olufsen biedt met de nieuwste versie van de BeoVision 7-televisie nu ook 3D-functionaliteit mét ingebouwde Blu-ray-speler. Tal van videotechnologieën moeten daarbij voor een 'bioscoopachtige' sfeer zorgen.


Als vlaggenschip van het LCD-gamma van Bang & Olufsen, stond de BeoVision 7 al model voor de know-how van B&O op het vlak van beeld en geluid. De nieuwste versie van dit model (na de 55-inch uitvoering, nu ook verkrijgbaar in 40-inch formaat) voegt 3D-functionaliteit toe aan die BeoVision-beleving.

Met deze vernieuwing wordt volgens de Deense producent een nieuwe generatie van 3D-televisiekijken geïntroduceerd. Hiermee wil men zich bij B&O opwerpen als vernieuwers binnen het nog vrij nieuwe, maar boomende 3D-segment. Wie liever in 2D kijkt, kan dat natuurlijk ook met dit toestel. Bovendien is de BeoVision 7-40 een van de weinige flatscreen-televisies met een geïntegreerde Blu-ray-speler die ook nog eens 3D-compatibel is.

B&O wil hier duidelijk de bioscoopsfeer benadrukken door aan deze speler een klein prismalichtje te koppelen. Op die manier hoeven de kamerlichten niet aan om een schijfje te laden en gaat de sfeer toch niet verloren.
 


LED met local dimming
Het LED-LCD-scherm van de 7-40, dat beschikt over een antireflectielaag, is gebaseerd op een directe LED-achtergrondverlichting met plaatselijke dimfunctie (local dimming). Dit zorgt voor een verhoogd en dynamisch contrast in de beelden en verbruikt ook minder energie dan bij conventionele schermen.

De kantel en draaibare gemotoriseerde voet maakt het mogelijk om het scherm zo te draaien, dat je je altijd in de perfecte positie bevindt ten opzichte van het beeld.
 


Met oog voor de geluidsbeleving
Ook op vlak van geluid – eveneens essentieel voor een optimale filmbeleving – zit het bij dit toestel volgens B&O meer dan goed. De fabrikant noemt het zelf immers “het beste geïntegreerde geluidssysteem dat ooit voor een televisie werd ontworpen”.

Hiervoor steunt het systeem onder meer op zes volledig geïntegreerde digitale ICEpower-versterkers en een unieke drieweg basreflex luidsprekerconstructie. Deze combinatie zou volgens de fabrikant zorgen voor een kristalheldere geluidsweergave zonder enige vervorming.

Dit alles heeft uiteraard zijn prijskaartje. Voor een kleine 8.000 euro haal je deze 3D-bioscoopervaring in huis. De exclusieve Beo6-afstandsbediening heb je er dan weliswaar nog niet bij.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.