Mobile

De eerste smartphone van Sony


Op CES valt de Xperia S te bewonderen, de eerste telefoon die (opnieuw) onder het merk Sony verschijnt. Het is een echte multimediamonster geworden, met een leuk NFC-trukje achter de hand.


Zoals bekend is Sony Ericsson nu volledig eigendom van de Japanse firma en worden de smartphones voortaan gewoon door Sony zelf uitgebracht. Het idee is dat Sony hierdoor echt alle producten met elkaar kan integreren en doen samenwerken. 

Megapixels
De Xperia S verschijnt eerst in de Verenigde Staten, uitgerust met de LTE-functie (4G) voor snel mobiel internet. Op 4G moeten we in België en Nederland niet meteen rekenen, maar de telefoon komt wél naar onze contreien. Leuk, want de Xperia S is een fijne verschijning met een 4,3-inch scherm (1.280 bij 720 pixels) en een dual-core processor van 1,5 GHz. Wat dat in de praktijk oplevert qua gebruikerservaring zal moeten blijken uit een test. 

Bij de specificaties zien we ook een 12-megapixel camera staan, wat best veel is voor een smartphone. De lancering van de met een 16-megapixel uitgeruste Titan II van HTC indachtig, lijkt het er sterk op dat er weer een megapixelstrijd gaat uitbarsten tussen de smartphonebouwers.

NFC-chip
Van de aanwezigheid van een NFC-chip ligt wellicht niemand wakker. Deze technologie om over korte afstanden te communiceren met passieve chips (lees: chips die geen stroom nodig hebben) kan voorlopig maar weinig consumenten opwinden, vermoeden we stilletjes. Er zijn immers amper praktische gebruiken. Maar Sony heeft wel een leuke NFC-toepassing bedacht, zoals gedemonstreerd wordt in onderstaand filmpje. 

Het interessante is dat de NFC-badges die Sony verkoopt én de bijhorende app ook kan dienen voor andere smartphones met NFC, zoals de Nokia N9 en Samsung Galaxy Nexus.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.