Geluid

Sennheiser presenteert HD700 hoofdtelefoon

Sennheiser dicht de kloof tussen de HD650 en HD800 met de nieuwe HD700, een open hoofdtelefoon die veelbelovend voor de dag komt.

Met de HD800 heeft Sennheiser momenteel één van de beste dynamische hoofdtelefoons in huis. Maar met een prijskaartje van om en bij de 1.000 euro blijft de aanschaf van een HD800 voor veel muziekliefhebbers een onbereikbare droom. Achter de HD800 gaapt echter een grote kloof – de HD650, het volgende model in de Sennheiser-hiërarchie, haal je voor minder dan de helft van die prijs in huis.

Die leemte moet de nieuwe HD700 vullen, een hoofdtelefoon die doet denken aan een licht teruggeschroefde versie van de HD800.

High-end product
Bij de HD700 opteert de Duitse hoofdtelefoonspecialist voor 40 millimeter drivers en – weinig verrassend – een open constructie. Het design ziet er futuristisch uit maar lijkt ons wel geslaagd, iets wat hopelijk ook voor de klank geldt.

Net als bij de HD800 zijn de drivers licht gekanteld opgesteld in de behuizingen, zodat het geluid in een hoek naar je oorschelpen wordt afgestraald. Dat moet voor een natuurlijk geluid zorgen, dat dichter aanleunt bij de luisterervaring die je met gewone speakers ervaart.

Sennheiser claimt een frequentierespons van 10 tot 42.000 Hz voor de nieuwe HD700. Met andere woorden: het volledige hoorbare frequentiespectrum wordt gedekt.

Wat kost hij?
In maart wordt de HD700 in de VS verwacht. Over een Europese lanceringsdatum tasten we nog in het duister, maar als Sennheiser dezelfde werkwijze hanteert als bij de launch van de HD800 zouden we de nieuwkomer hier weleens eerder in de winkel kunnen zien.

En dan de grote vraag: wat moet hij kosten? In Amerika zo'n 1.000 US dollar. Amper een verschil met de HD800 zou je denken, maar schijn bedriegt. In de VS kost de HD800 immers 1.500 US dollar, wat ons doet hopen op een Europese adviesprijs die onder de kaap van 700 euro blijft.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.