Mobile

Beste mobiele fototechnologie: Nokia PureView Pro Imaging Technology

Nokia heeft heel wat jaren besteed aan het onderzoeken en ontwikkelen van hun PureView Pro imaging-technologie. Het idee was om een digitale zoom-systeem voor mobiele telefoons te ontwikkelen dat in staat is om beelden van een hoge kwaliteit te produceren, zelfs wanneer de foto gecropt wordt.

De eerste smartphone die deze technologie aan boord heeft, is de Nokia 808 PureView, met Carl Zeiss-lens, Xenon-flits en led-videolicht. Het maakt gebruik van een hogeresolutiesensor (7.728 x 5.368), die beelden kan produceren van 38 of 32 miljoen pixels (afhankelijk van de aspectratio) wanneer de zoom niet in gebruik is.

Is de zoom wel actief, dan cropt de telefoon het actieve deel van de sensor naar een steeds kleiner gebied. Nokia’s PureView Pro-technologie is een grote stap voorwaarts voor mobiele toestellen en maakt hoogwaardige foto’s mogelijk voor een breed publiek.

Dit toestel werd door EISA uitgekozen als de beste binnen zijn categorie. Een volledige overzicht van de EISA-awards binnen de mobiele categorie vindt u door hier te klikken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.