Mobile

De 10 meest waarschijnlijke iPhone 5 geruchten

Als Apple een nieuw toestel aankondigt, mag je er op rekenen dat een stroom roddels en geruchten op gang komt. En wat is er leuker dan geruchten de wereld insturen die nadien ook echt blijken te kloppen? Wij zetten de meest waarschijnlijke geruchten op een rij.

,

#10: De iPhone 5 krijgt een nanosim
De iPhone 5 zal, naar verwachting, een nanosim-slot krijgen. Zo kan het toestel nog kleiner gemaakt worden en is er meer ruimte voor andere componenten, zoals de batterij.

Apple heeft eerder dit jaar een ontwerp ingediend dat het heeft gewonnen van het Nokia-ontwerp, wat betreft de nanosimkaart.

#9: NFC-chip
Volgens geruchten zal de iPhone 5 voorzien zijn van Near Field Communication-functionaliteit (NFC). Dit lijkt vrij waarschijnlijk nu Apple in iOS6 met PassBook komt, een ticket- en klantenkaartbeheerder.

#8: Kleinere dock connector
De iPhone 5 zal niet langer over een 30-pin dock-connector beschikken. De dock-connector met 30 pinnen is al sinds de lancering van de allereerste iPhone aanwezig op alle iPhones, iPads en iPods. Naar verwachting zal de nieuwe dock-connector 19 pinnetjes krijgen. Eén gerucht zegt zelfs iets over een 8-pinsconnector, al lijkt ons dat vrij onwaarschijnlijk.

#7: de iPhone 5 wordt dunner
Jawel, nog dunner dan de iPhone 4S. Dit is een trend die jaar na jaar standhoudt. Zo was de allereerste iPhone 12 millimeter dik, terwijl de iPhone 4S maar 9 millimeter meet. De iPhone 5 zou wel eens 7,8 millimeter – ofwel iets meer dan drievierde van een centimeter – dik kunnen zijn.

#6: Dunner scherm
Als we de geruchten mogen geloven, zal de iPhone 5 een dunner scherm krijgen. Zo zou het scherm gebruikmaken van 'in-cell' technologie, waarbij de aanraakgevoelige mogelijkheden in het scherm zitten in plaats van in een extra laag bovenop het scherm.

#5: iPhone 3GS en iPhone 4 verdwijnen
Eerder schreven onze collega's van ZDNet al dat de iPhone 3GS niet meer verkrijgbaar is bij de leveranciers van Mobistar. Mobistar zelf ontkent dit, en zegt binnen enkele weken weer leveringen te ontvangen. Wij verwachten echter dat de iPhone 3GS en iPhone 4 zullen verdwijnen. Apple zal, naar alle verwachting, een iPhone 4S 8GB en iPhone 4S 16GB blijven verkopen.

,

#4: Geen glazen achterkant meer
De volgende generatie iPhone zou een metalen achterkant krijgen. Gedaan met krassen op je dure iPhone, nu komen er dus krassen op je mooie glazen salontafel!

#3: Groter scherm
Sinds de lancering van de iPhone 4 gaan er geruchten dat Apple weleens aan een iPhone met groter scherm zou kunnen sleutelen. Die geruchten worden steeds sterker. Naar verwachting zal Apple een scherm van hogere kwaliteit introduceren, met een resolutie van 1.136 bij 640 pixels. De breedte blijft dus behouden. 

#2: A6-chip
De iPhone zou, volgens welingelichte bronnen, een A6-chip bevatten. Zo had de iPhone 4 een A5-processor, de opvolger 4S een A5-chip en… welja, de iPhone 5 dan een A6-chip?

#1: Beschikbaar vanaf begin oktober
Een gerucht waar we vrij zeker van zijn: Apple zou op woensdag 12 september een groot evenement gepland hebben. Waarschijnlijk wordt de iPhone 5 dan aangekondigd. Analisten denken dat ook een nieuwe iMac, iPad mini en iPod nano zullen worden voorgesteld.

Als er effectief op 12 september een iPhone wordt aangekondigd, zal die waarschijnlijk op 21 september in de rekken liggen in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en nog een handvol andere landen. België zal, hoogst waarschijnlijk, net als Nederland bij de tweede ronde van de lanceringen zitten. Die wordt verwacht op 5 oktober.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.