Mobile

Denon en Harman verwennen de oren

De zomer is traditiegetrouw een prima periode om nieuwe hoofdtelefoons in de markt te zetten. Ook dit jaar is het weer van dat, met nieuwe series bij onder meer Denon en Harman Kardon.

Denon mikt met de hoofdtelefoons uit de 'Sounds Like You'-collectie op hoofdtelefoons die bij iedere levensstijl en iedere situatie passen. De acht nieuwe modellen hebben stuk voor stuk een modern design, en beschikken verder ook over aparte functies naargelang hun inzetgebied en eigen apps voor iOS en Android.

Vier Denon-profielen
De nieuwe lifestyleserie mikt meer concreet op vier verschillende leefwerelden, waarbij telkens een 'geluidstuning op maat' en een eigen app hoort. 

De Music Maniac-lijn is voor de traditionele muziekfan bedoeld, met een nadruk op een zuiver geluid en een uitstekende klankkwaliteit. Het frequentiebereik is dan ook zo lineair mogelijk gehouden, wat voor een akoestisch transparant karakter moet zorgen. 

Voor jongere muziekfanaten is er de Urban Raver-lijn. De hoofdtelefoons uit deze serie zijn op een stevige basweergave en een sterker geaccentueerde basweergave afgestemd. 

Frequente reizigers komen aan hun trekken met de Globe Cruiser-lijn. De modellen uit dit gamma beschikken over noise-cancelling die voor een efficiënte ondrukking van storend omgevingsgeluid moet zorgen. Vereenvoudigde directe bedieningsmogelijkheden beloven meer gebruiksgemak. De Exercise Freak ten slotte mikt op sportievelingen, met zweet- en waterbestendige designs en goed aanpassende oorschelpen voor een optimale bewegingsvrijheid. De bas wordt daarbij licht in de verf gezet om sportsessies nog opzwepender te begeleiden. 

De bijpassende apps zorgen voor bedieningsmogelijkheden op maat van elke serie, en zijn beschikbaar voor Android en iOS. Ze beschikken bijvoorbeeld over een geïntegreerde muziekspeler, TuneIn internetradio, Facebook- en Twitterintegratie, verkeersinformatie, trainingshulpjes en ga zo maar door. 

Vanaf augustus tot eind september mag je de nieuwe hoofdtelefoons druppelgewijs in de winkelrekken verwachten. 

,

Harman Kardon met Bluetooth
Ook Harman Kardon heeft enkele nieuwe hoofdtelefoons in de pijplijn zitten die fris voor de dag komen. In totaal gaat het om vijf nieuwkomers: twee geluidsisolerende in-ear modellen speciaal voor iPhone-gebruik, twee modellen die op en over het oor gedragen worden en een draadloos Bluetooth-model voor muziekliefhebbers die houden van een verfijnd design. Harman belooft dat er in augustus 2012 ook nog een noise-cancelling model voor op het oor volgt.

De nieuwe hoofdtelefoons worden volgens de fabrikant gekenmerkt door een mooi geluid en aantrekkelijk design. Harman Kardon claimt verder dat de hoofdtelefoons dankzij hun geoptimaliseerde drivers zelfs bij een laag volume een nauwkeurige bas leveren, terwijl veel concurrerende modellen tegenwoordig de bas of hoge tonen kunstmatig versterken.

De rechthoekige vorm van de hoofdtelefoons weerspiegelt dan weer de achterkant van de iPhone, en benadrukt een ontwerp dat bestemd is om gebruikt te worden met een iPhone, iPad of iPod.

Eigen kenmerken
Het in-ear model NI (€ 99.95) heeft 9mm drivers om een groot dynamisch bereik en hoge geluidsdrukniveaus te bieden. Dit ultralight model heeft een rechthoekige zwarte behuizing – met de vorm van de achterkant van een iPhone – en een afstandsbediening met drie knoppen met een ingebouwde microfoon voor telefoongesprekken. Drie afmetingen siliconen hoesjes bieden een comfortabele pasvorm en geluidsisolatie.

Het in-ear model AE (€ 149.95) is een akoestisch verbeterde hoofdtelefoon die omgevingsgeluid isoleert en omsloten wordt met een zilverkleurige aluminium behuizing voor superieure akoestische demping om echt laag te leveren. De hoofdtelefoons hebben eersteklas 9mm drivers die geoptimaliseerd zijn om samen met de metalen behuizing extra basrespons te leveren. Inbegrepen zijn een afstandsbediening met drie knoppen met een ingebouwde microfoon, evenals foam- en drie formaten siliconen hoesjes.

Het op het oor gedragen model CL (€ 199) wordt gedefinieerd door precisie met metalen scharnieren, een metalen afwerking en rechthoekige oorkleppen die het iconische ontwerp van de iPhone weerspiegelen. De 40mm drivers zijn uniek gevormd om een luchtstroom te creëren die de lage frequenties (bas) beter verlengt dan andere modellen in hun klasse. De afneembare kabels hebben afgewerkte metalen connectors, terwijl de kabels gemaakt zijn van een dicht geweven stof waardoor het gevoel, de duurzaamheid en flexibiliteit verbeterd worden.

Het over het oor gedragen model BT (€ 249) Bluetooth heeft een geïntegreerde microfoon zodat gebruikers hem niet af hoeven doen voor een gesprek. Ingebouwde afspeelknoppen bevinden zich langs de zijkant van één oorklep voor snelle muziekbediening. De draadloze hoofdtelefoon wordt opgeladen via de inbegrepen USB-kabel, maar werkt ook in passieve modus. Dat betekent dat als de batterij, die 12 uur meegaat, leeg is, gebruikers de met stof beklede hoofdtelefoonkabel kunnen bevestigen voor bedraad afspelen van een iPhone, iPod of iPad.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.