Geluid

Denon zet in op waterdichte Airplay

Speakerdocks voor Apple-toestellen zijn er stilaan dertien in een dozijn, zelfs met een hoger prijskaartje. Maar een waterdichte dock, dat is toch een nieuwigheid.

Begin april was er al sprake dat Denon een nieuwe highend-speakerdock zou uitbrengen. Op de audiobeurs in München is het dan officieel voorgesteld. Of liever er zijn twee docks voorgesteld: de Cocoon en de Cocoon Portable.

Heel veel details zijn er nog niet van de twee Denon-docks die in juli de winkels bereiken. Beide Cocoons zijn Airplay-compatibel en kunnen dus audio streamen vanaf een iPhone, iPad of ander Apple-toestel. Maar daarnaast zouden de docks muziek afspelen vanaf een Android-toestel, een pc of een NAS.

Het bijzondere aan de compactere Cocoon Portable is niet de ingebouwde batterij. Die zagen we al eerder bij iPhone- en iPad-docks. Ongewoon is dat de Portable ook waterdicht is. Hoe goed de Denon bestand is tegen vloeistoffen is nog niet helemaal duidelijk, maar wellicht is het niet de bedoeling dat je de Cocoon Portable in het zwembad laat vallen. Hopelijk kan het wel een regenbui overleven. Op de ingebouwde batterij kan het circa vijf uur overleven, zegt de fabrikant.

Kostprijs van beide Cocoon-docks zou rond 500 euro liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.