Geluid

Opvolger NaimUniti gearriveerd

Hifispecialist Naim presenteert de opvolger van de populaire NaimUniti. De nieuwe versie van de all-in-one beschikt onder meer over een zwaardere versterker en een betere DAC.

De NaimUniti 2 – want zo heet de nieuwkomer – beschikt onder meer over een zwaardere versterker, een nieuwe cd-speler, DAC en display, onder handen genomen analoge circuits en een nieuwe transformator.

Hte vermogen stijgt daarmee van 50 watt per kanaal naar tweemaal 70 watt. De nieuwe DAC (Burr Brown PCM1793) en verbeterde streamingmogelijkheden maken het voortaan ook mogelijk om 24-bit/192 kHz muziekbestanden af te spelen, iets wet met enkele andere recent gelanceerde toestellen uit het Naim-aanbod ook al mogelijk was.

Zelfde features
Verder neemt de nieuwe versie alle features van het uitgaande model over. Het toestel beschikt dus nog steeds over een cd- en netwerkspeler, usb-aansluiting (iPod/iPhone-compatibel), FM-, DAB- en internetradio en een ruim aanbod aansluitingen – vijf digitale en drie analoge, om precies te zijn. Natuurlijk is ook de bedieningsmogelijkheid langs Naims eigen nStream-app weer van de partij.

De NaimUniti 2 heeft verder nog een aansluiting voor een subwoofer en een pre-out in DIN-formaat, waardoor het mogelijk is om de all-in-one te combineren met eindversterkers van de Britse fabrikant. De nieuwe mini-USB-aansluiting op het achterpaneel maakt het voortaan ook mogelijk om langs die weg updates door te voeren. De volledige specsheet kan je bekijken op de Naim-website.

Vanaf volgende maand zou de nieuwe Uniti de dealers al bereiken, met een adviesprijs van 3.600 euro. 

Updates voor servers
Naim biedt een groot aantal netwerkgebaseerde hificomponenten aan, en ook die krijgen enkele updates. Zo worden de HDX, UnitServe en NaimNet-servers voortaan met dubbel zoveel opslagruimte, nieuwe software en een verbeterde besturingsapp (nStream) geleverd. Dat brengt de opslagcapaciteit van de servers voortaan op 2 TB, voldoende om 2.400 albums op te slaan in WAV-formaat.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.