Mobile

Frankensteintablet tot leven gebracht

Asus toonde eerder dit jaar al een prototype van de Taichi, een vechtersbaas in zijn klasse van toestellen.

De Taichi is eigenlijk een Windows 8-tablet met twee schermen. Aan de toetsenbordzijde een conventioneel beeldscherm zoals we het nu al kennen, aan de voorkant van het toestel een touchscreen.

Het toestel, dat hoogstwaarschijnlijk genoemd is naar de gevechtskunst Tai Chi, zal uitgerust zijn met twee schermen. Ongewoon, gezien het grootste deel van de concurrentie komt met losklikkende schermen en schermen die omdraaien binnen het frame, zoals de Dell XPS Duo 12.

Asus is nog heel karig met details, maar zegt wel dat het tweede scherm niet of nauwelijks de totaalprijs zal beïnvloeden. Door middel van eigen software kan het tweede scherm gebruikt worden voor video of een presentatie, maar kan je ook wisselen tussen de schermen om het toestel enkel te gebruiken als tablet of laptop om zo batterij te besparen.

De Taichi draait op Windows 8 en komt met 2 IPS-schermen die in een full HD-resolutie zullen opereren. Verder zit er een Intel Core i7-chip in die voor het rekenwerk moet zorgen.

Het opmerkelijke ‘gemuteerde’ toestel verscheen voor het eerst op Computex, maar is nu bijna klaar voor productie. De laptop/tablet-combinatie zou nog dit jaar in de winkelrekken moeten liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.