Mobile

iPhone 5-prijzen liggen hoger in België

De iPhone 5 is vanaf vandaag te koop, maar je moet toch wel heel gelukkig zijn om effectief een te kunnen aanschaffen. Je betaalt er sowieso meer voor dan in de buurlanden.

Apple heeft vandaag de Belgische prijzen van de iPhone 5 bekendgemaakt in zijn online winkel. De levertijd bedraagt vier weken.

Het bedrijf uit Cupertino levert ook aan Belgische klanten rechtstreeks uit de online Apple Store. De garantie-afhandeling en levering gebeurt dan rechtstreeks via Apple, zo liet een Apple-medewerker ons weten.

De prijzen zijn eveneens bekend: voor het 16-, 32- en 64GB-model betaal je respectievelijk 699, 799 en 919 euro, voor zowel de zwarte als witte variant. In Nederland betaal je 659, 759 of 859 euro voor die modellen.

Daarmee liggen de Belgische prijzen dus hoger dan in onze buurlanden. In Duitsland kostte de iPhone 5 vorige week in verkoop ging voor 679, 789 en 899 euro respectievelijk. 

Apple laat inmiddels wel op zijn website weten dat de levertijd kan oplopen tot een maand. Sinds de lancering in de VS, Duitsland, Frankrijk en nog een handvol andere landen vorige week is de vraag enorm. Apple niet voldoende smartphones produceren om aan die vraag te voldoen.

Eerder werd nog bekend dat de iPhone-bouwer vijf miljoen stuks had verkocht in het eerste weekend. Dat is opmerkelijk: op zondag zijn de meeste winkels gesloten, waardoor er 2,5 miljoen stuks per dag werden verkocht op vrijdag en zaterdag.

,

Vandaag is de officiële lancering in een tweede reeks landen, waaronder België en Nederland.

Bij Mobistar kan je vanaf morgen terecht als je reeds een nano-sim hebt aangevraagd en bevestiging hebt gekregen dat er een iPhone klaarligt. Zo niet, dan zal je helaas nergens terecht kunnen dit weekend, zo laat de operator weten.

Inmiddels heeft het ook geen zin meer om naar de Apple Store in Nederland af te zakken. In de Apple in Amsterdam is alles uitverkocht, zo stelt de site iPhoneclub.nl. Naar schatting stonden er afgelopen nacht 1.500 mensen in de wachtrij.

De Belgische Apple Premium Reseller Easy-M laat weten pas leveringen te verwachten midden oktober. Saturn verwacht nog voor het einde van volgende week de eerste leveringen te gaan ontvangen, maar is voorzichtig met details. De vestiging in Wilrijk weet wel te zeggen dat er op de wachtlijst momenteel ongeveer 70 personen staan.

De Vlaamse dealer Lab9 heeft voorlopig ook geen leveringen ontvangen en heeft geen idee wanneer die dan wel zouden binnenkomen. De grootste reseller, Switch, heeft voorlopig geen plannen om de iPhone 5 te gaan verkopen.

Fnac België laat weten pas midden november de iPhone 5 in de winkelrekken te leggen. Media Markt Antwerpen heeft een wachtlijst van ongeveer 200 personen, en krijgt zaterdag een levering van zeven toestellen.

 

,

Om nu al een iPhone 5 te bemachtigen kan je best aankloppen bij Mobistar. Het ziet er naar uit dat zij de meeste leveringen binnenkrijgen. Logisch ook: de leveringen aan Apple Premium Resellers en andere winkelketens gebeurt via Mobistar in België.

Wil je zeker binnen de vier weken een iPhone hebben, en onafhankelijk zijn van Mobistar voor de reparatie, dan kan je best in één van onze buurlanden de Apple Store of een buitenlandse Premium Reseller binnenwandelen. In Nederland zijn de toestellen tot 60 euro goedkoper, dus dat is sowieso een goed idee. Je kan ook terecht in de online Apple Store.

Volgens verschillende kanalen zijn er in sommige Telenet SmartSpot-winkels nog wel iPhones beschikbaar. De SmartSpot in Antwerpen heeft er voorlopig géén, die in Turnhout heeft nog een witte 64GB iPhone 5 liggen op het moment van schrijven. Ook Mechelen heeft nog witte 64GB-modellen liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.