Geluid

Lenco introduceert nieuw docking station

De iPD-9000 is een stijlvolle speakerdock die een klassieke iPod-dock combineert met een FM-radio en een cd/mp3-speler.

Het nieuwe dockingsysteem van Lenco brengt geen opzienbarende vernieuwingen met zich mee, maar focust met dit toestel vooral op gebruiksgemak en design.

Dit stijlvolle en mooi ogende design, dat afgewerkt werd met geborsteld aluminium, past immers zonder problemen in de meeste huiskamers. Het blauwverlichte lcd-display geeft het geheel een finishing touch. Een beperkt aantal functietoetsen aan de bovenzijde van het toestel en een duidelijke afstandsbediening, moeten de besturing eenvoudig houden.

 

 

De ingebouwde FM-radio heeft een RDS-functie en laat toe om twintig zenders te programmeren. Om het signaal van deze radio te versterken, kan er achteraan een 75 Ohm antenne worden aangesloten. De cd-speler speelt CD-R/RW’s en mp3-bestanden af.

Niet exclusief voor Apple
Naast de aansluiting voor een iPod/iPhone is er ook een aux-ingang, zodat andere audioapparaten eveneens kunnen worden aangesloten en je niet beperkt blijft tot de toestellen van Apple. Via de extra composiet video-uitgang is het bovendien mogelijk om films en foto’s die op je iPod of iPhone staan, weer te geven op je televisietoestel.

Wat de luidsprekers betreft, hebben we hier te maken met een 2.1-systeem. De twee speakers worden dus aangevuld met een subwoofer, wat het totale vermogen op 65 watt brengt volgens Lenco.

De iPD-9000 is vanaf deze maand te koop voor een richtprijs van 249 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.