Mobile

Lenovo kondigt drie Android-tablets aan

Computerfabrikant Lenovo heeft in Berlijn drie tablets aangekondigd die op Android draaien. De tablets vallen in de IdeaTab-serie en krijgen de namen S2110A, A2107A en A2109A mee.

,

Ideatab S2110A
De S2110A is een premium entertainment-tablet met een 10 inch scherm, aldus Lenovo. Het scherm heeft een kijkhoek van 178 graden en een 10 punt multi-touch inputmogelijkheid, ideaal voor gamen met bijvoorbeeld twee personen. Daarnaast heeft de S2110A een toetsenbord-dock dat we kennen van bijvoorbeeld ASUS waarmee tevens de batterijduur verdubbeld wordt.

Veder zit er een 5 megapixelcamera aan de achterzijde en de voorkant is uitgerust met een 1.3 megapixel-camera voor onder andere videobellen. Qua RAM-geheugen kun je rekenen op 1GB, over de processor wordt niet gesproken.

IdeaTab A2107A
De IdeaTab A2107A is een 7 inch-tablet en is speciaal ontworpen om onderweg mee te lezen, te browsen en te e-mailen.  De A2107A heeft een schermresolutie van 720p, een microSD-kaartslot, FM-radio en bluetooth 4.0. Daarnaast zal er een 3G-model beschikbaar komen.

Over het geheugen en de processor laat Lenovo helaas niks los. 

IdeaTab A2109A
Onder de motorkap van de A2109A ligt een quad-core NVIDIA Tegra 3-chipset. Deze 9 inch-tablet is geoptimaliseerd voor entertainment en heeft een 4 punts multi-touch inputmogelijkheid en een resolutie van 1280×800.

Daarnaast is er een output van 1080p via de micro-HDMIpoort en twee speakers met SRS TruMedia audio-enchancement. Aan de achterzijde zit een 3 megapixelcamera, voor het videobellen is er een 1.3 megapixel-camera aanwezig.

Alle bovengenoemde tablets zullen op Android 4.0 oftewel Ice Cream Sandwich draaien. Over een eventuele update naar Jelly Bean is niets bekend.

Beschikbaarheid
Lenovo probeert met de introductie van deze drie tablets voet aan de grond te krijgen in de tabletmarkt. Helaas zijn er nog geen prijzen of data bekend waarop de producten leverbaar zullen zijn, deze worden pas op een later tijdstip gecommuniceerd.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.