Mobile

LG toont concurrent voor Galaxy Note

In aanloop naar het Mobile World Congress volgende week onthult smartphonefabrikant LG al een nieuw en opmerkelijk toestel.

De LG Optimus VU krijgt een IPS-scherm met een diagonaal van vijf inch, een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en een beeldverhouding van vier op drie. Het toestel, dat amper 8,5 mm dun is, rekent met 1,5 GHz op een dual-core processor van Qualcomm. Het beschikt over een 8-megapixel camera en ondersteunt de 4G-standaard LTE. 32 GB opslaggeheugen is de standaard.
 


Breder dan Galaxy Note
De Optimus VU is nog breder dan de Galaxy Note, wat het gebruiksgemak als telefoon waarschijnlijk niet ten goede komt. LG's kruising tussen een tablet en een smartphone is wel iets dunner en ondersteunt eveneens een stylus. Android 2.3 Gingerbread is het besturingssysteem bij de lancering, maar er zou snel een update naar Ice Cream Sandwich komen.

De Koreaanse fabrikant wil het toestel in maart op de markt brengen in het thuisland. De prijs is nog niet bekend. Meer info over de LG Optimus VU wordt verwacht tijdens het Mobile World Congress in Barcelona van 27 februari tot 1 maart. ZDNet is ter plaatse en brengt verslag uit.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.