Redactie

Lucky Louie


Onze kennismaking met Lucky Louie zal van korte duur zijn, want betaalzender HBO haalde de reeks na een kortstondig eerste seizoen van de kabel.

De kans is groot dat de serie zelfs voor de iets meer verdragende HBO-kijker een stapje te ver ging. Loser-oompjes die de vierjarige dochter des huizes een revolver cadeau doen voor haar vierde verjaardag, anale seks, vrouwen die hun echtgenoot betrappen terwijl hij staat te masturberen in de ingebouwde kast: het gaat behoorlijk uit de bocht, soms.

Puur qua concept wordt er dan weer niet te ver afgeweken van de platgetreden sitcompaden: dezelfde gecultiveerde onnozelheid die we al vijftig jaar in dit soort reeksen zien, hangt ook als een behaaglijke waas over de reeks.

Dezelfde archetypische working-class personages duiken erin op, met komiek Louis Ck en Pamela Adlon (die later pas zou opduiken in Californication) in de hoofdrollen. En we bevinden ons in dezelfde smaakloos ingerichte keuken die we al in honderden andere sitcoms aantroffen. Er werd zelfs – een eerste keer voor HBO – een lachband op gemonteerd.

Woensdag 1 februari op Acht om 21u15

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.