Redactie

Mad Dogs

Vier veertigers worden uitgenodigd in de villa van een vijfde op Mallorca, maar vinden hun onfortuinlijke gastheer dood drijvend in zijn zwembad. Het had het begin kunnen zijn van een zoveelste Britse detective, maar in Mad Dogs wordt met dat tafereel het startschot gegeven voor een staaltje van die andere stiel waarin de Brittten zo bedreven zijn: zwarte comedy.

Tijdens de speurtocht naar de dader en omstandigheden van de moord wordt er namelijk afgerekend met onderhuidse vetes tussen de mannen, en die komen brutaal naar de oppervlakte. Om gestalte te geven aan de hoofdpersonages werd stevig in de trommel van Life on Mars-acteurs gegrist, wat wil zeggen: lui die het in zich hebben om rotte smeerlappen te spelen. Zie bijvoorbeeld Philip Glenister, Marc Warren en John Simm.

De reeks liep origineel op de Britse zender Sky1, maar is duidelijk spek voor de bek van de Acht-kijker. Die gaat ze een beetje kort van stof vinden, maar geen nood: een tweede reeks is ondertussen ook al achter de rug ten overzijde van het Kanaal.

Woensdag 28 maart op Acht om 23u45

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.