Geluid

MartinLogan stelt nieuwe Motion-luidspreker voor


Met de flinterdunne Motion SLM-luidspreker biedt high-end luidsprekerfabrikant MartinLogan een relatief betaalbare oplossing om de audioprestaties van een HDTV te verbeteren.

Met dit nieuwe model breidt MartinLogan zijn award-winnende Motion-reeks verder uit. Voor de Amerikaanse fabrikant – een autoriteit op het vlak van elektrostatische speakers – geldt de Motion SLM als de slankste speaker die ze al op de markt hebben gebracht. Met een dikte van amper vier centimeter is deze luidspreker dan ook specifiek bedoeld voor gebruik in combinatie met ultradunne HDTV’s.

Erg flexibel
De Motion SLM biedt bovendien een grote mate van flexibiliteit. Je kan de speakers vrijwel overal plaatsen en dit op tal van manieren. Met behulp van bijgeleverde wandbeugels en glazen statief kan je ze ofwel aan een muur bevestigen, ofwel bovenop een schap plaatsen.

De Motion SLM kan apart gebruikt worden met een tv als bron, maar de luidsprekers zijn eveneens geschikt als bijkomende speakers bij andere vloerluidsprekers van MartinLogan (zoals de Motion 10), om op die manier een volwaardig surroundsysteem te creëren.

MartinLogan garandeert dezelfde audiokwaliteit bij horizontaal en verticaal gebruik, waardoor de Motion SLM ideaal is voor LCR-applicaties (Left Center Right).
 


Het oog wil ook wat
Binnenin zorgen twee 4-inch woofers en een dubbele 4-inch passieve basradiator, maar vooral de gepatenteerde 'Folded Motion'-tweeter, voor de eigenlijke prestaties op audiovlak. Het resultaat is, volgens MartinLogan, een precieze en heldere klank met een groot dynamisch bereik.

Dit technologische pakket wordt verpakt in een solide, glanzend zwarte behuizing die aansluit bij het design van de andere producten uit het Motion-gamma. De mogelijkheid om het magnetische logo van de fabrikant op de grille naar eigen believen te verplaatsen, benadrukt eveneens het esthetische karakter van deze luidspreker.

In de VS wordt de nieuwe telg uit de Motion-familie aangeboden voor de scherpe prijs van 500 US dollar per stuk. Of de Motion SLM-luidspreker ook naar de Lage Landen komt en hoeveel hij zou kosten zijn we nog niet te weten gekomen.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.