Geluid

Samsung 7.1-surroundset krijgt buizenversterker


Bij de audioapparatuur die Samsung op CES aankondigt, valt de HT6750W in het bijzonder op. Dit 7.1-surroundsysteem is het eerste in zijn soort dat een beroep doet op een heuse buizenversterker.

Blijkbaar grijpt het Koreaanse bedrijf graag terug naar deze technologie bij hun nieuwe audioproducten, want een paar dagen geleden presenteerde het een iPhone/Android-speakerdock met buizenvoorversterker.

Voor de BD-ES6000 trekt Samsung de kaart van een compact design: de Blu-ray-speler is amper iets groter dan een Blu-ray-schijf. De prijs is nog niet bekend, maar Samsung noemt de BD-ES6000 een van hun topmodellen van 2012. Dat geeft aan dat de prijs wellicht wat hoger ligt dan bij een doorsnee systeem.

Net zoals bij de iPod-docks die het merk in Vegas voorstelt, gebruikt Samsung enkel een buizenversterker in de eerste trap, de voorversterker. De eindversterker maakt gewoon gebruik van transistors.

Deze hybrideaanpak is ergens een compromis, valt op de CES-stand te horen. Buizen hebben immers een relatief beperkte levensduur, luidt het, maar door ze in de voorversterker te gebruiken blijven ze tien jaar functioneren en leveren ze toch de warme, kenmerkende klank die we met buizenapparatuur associëren.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.