Mobile

Moederbedrijf Mobistar belooft 4G-uitrol

Orange, het moederbedrijf van Mobistar, heeft aan de Europese Commissie beloofd dat het 4G zal uitrollen in de Europese landen waar het actief is. Al is dat nog niet tegen morgen.

“Orange zal 4G/LTE-netwerken uitrollen in alle Orange-markten in de Europese Unie tegen 2015.” Aldus het bedrijf in een mededeling.

“We verwelkomen de Europese beslissing om meer spectrum beschikbaar te maken (…) voor draadloze diensten in de EU en kijken uit naar verdere gelijkaardige initiatieven om ons te helpen omgaan met de massale groei van dataverkeer.”

Het bedrijf heeft vandaag Europese activiteiten in onder meer België, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Polen, Spanje, Portugal en Groot-Brittannië.

Ten opzichte van de VS loopt Europa vandaag achter met de uitrol van 4G. Maar voor België kan het mogelijk nog iets sneller gaan. Zo verklaarde een topman van Mobistar begin dit jaar dat het netwerk dit jaar nog actief zal zijn in ons land. Ook in Groot-Brittannië plant Orange LTE-diensten voor het einde van het jaar.

De beloftes van Orange moeten de EU helpen om zijn Digitale Agenda af te werken tegen 2020. Zo zal het Franse telecombedrijf 15 miljoen huishoudens en tachtig procent van de ondernemingen op glasvezelverbindingen (Fiber To The Home, FTTH) aansluiten tegen dat jaar.

Voor wat hoort wat
Maar Orange speelt geen Sinterklaas voor de Europese Commissie. Zo heeft het laten verstaan dat het enkel wil investeren wanneer de regulatie technologieneutraal is en de prijs van breedband stabiel blijft. Anders gezegd: Europa mag niet zomaar prijsverlagingen opleggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.