Redactie

Nanocoating maakt smartphone waterbestendig

Wanneer je mobiele telefoon per ongeluk in de wasbak valt, hoeft dat niet langer een probleem te zijn. Even schudden en je kan gewoon weer verder bellen. Althans, dat is de belofte die we van twee bedrijven kregen op CES. Een nanocoating kan je mobiele telefoon immers perfect waterafstotend maken.
 

Sterker nog, diezelfde coating kan ook gebruikt worden om stoffen waterafstotend te maken. Je kleren, je schoenen, zelfs je prachtige cowboyhoed: het kan allemaal. De coating is absoluut onzichtbaar en is zo dun dat ze zelfs het ademende karakter van kleding of schoenen niet beinvloedt. Ook vlekken en vuil maken geen kans meer, want die worden veelal gedragen door water. Je veegt ze dus met eenvoudige beweging weg.

Goedkope behandeling mogelijk
Science Fiction? Toch niet, we zagen op CES twee bedrijven met een dergelijke technologie. Liquipel biedt de mogelijkheid om je mobiele telefoon voor 59 US dollar te laten behandelen. P2i werkt dan weer uitsluitend samen met fabrikanten. De Motorola Razer is een toestel dat zo'n behandeling kreeg. P2i werkt ook al samen met een aantal kledingmerken en schoenmerken.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.