Geluid

Vier nieuwe cd-tuners van Pioneer


Opnieuw lanceert Pioneer een aantal cd-tuners voor in de wagen. Deze leunen sterk aan bij eerder uitgebrachte modellen, maar bieden ook enkele extra’s.

Qua design en functionaliteit komen deze nieuwe cd-tuners namelijk in grote mate overeen met de instapmodellen DEH-140UB, DEH-140UBB en DEH-142UB, waar we eerder al over berichtten.

Zo beschikken de nieuwe toestellen naast een radio-ontvanger eveneens over een cd-speler, een usb-poort en een aux-ingang, die het mogelijk maakt om eender welke audiospeler op de tuner aan te sluiten. Zowel mp3- als wma- en wav-muziekbestanden worden op die manier ondersteund.

De gekende MOSFET-versterker staat ook in deze nieuwe modellen garant voor een uitgangsvermogen van vier keer 50 watt, hetgeen overeenkomt met de prestaties die we bij de vorige modellen tegenkwamen. Volgens Pioneer moet dit zorgen voor een krachtige en hoogwaardige geluidsweergave.

Wie echter nood heeft aan een nog krachtiger geluid, kan probleemloos een extra versterker of subwoofer aansluiten via de pre-uitgang, waarvan er twee zijn bij de DEH-4400BT.

Made for iPod/iPhone
Hoewel de nieuwe modellen in verschillende opzichten gelijkenissen vertonen, zijn er (uiteraard) toch enkele verschillen. De meerderheid van de modellen beschikt over een speciale Direct Control voor iPod en iPhone, die een rechtstreekse aansluiting van deze toestellen mogelijk maakt en ze tegelijkertijd oplaadt. Enkel het goedkoopste model (de DEH-1400UB) heeft dit niet.

De DEH-3400UB onderscheidt zich dan weer door zijn instelbare scherm- en toetsverlichting, die kan worden aangepast aan het interieur van je wagen.

Bluetooth
De DEH-4400BT beschikt als enige van deze reeks over een geïntegreerde Parrot Bluetooth-module en een externe microfoon, die we ook al tegenkwamen op andere Bluetooth cd-tuners van Pioneer. Daardoor kan je – naast handsfree telefoneren – ook draadloos audiocontent streamen naar je autoradio.

De tuners kunnen bovendien worden aangesloten op de bediening van het stuur van de auto, zodat je de meeste functies tijdens het rijden kan bedienen terwijl je aandacht op de weg kan blijven. Zoals de rest van de Pioneer-producten, zijn ook deze nieuwe cd-tuners compatibel met 80 procent van het wagenpark. Meer info hieromtrent vind je op de installatiewebsite van Pioneer.

Deze nieuwe cd-tuners zijn nu al verkrijgbaar. De prijzen ervan schommelen tussen € 109 (voor de DEH-1400UB) en € 169 (voor de DEH-4400BT).

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.