Geluid

Nieuwe Panorama-soundbar bij B&W

Soundbars komen als geroepen wanneer je het geluid van je flatscreen-tv wil verbeteren. Met Bowers & Wilkins nieuwe Panaorama 2 kan dat zelfs in onvervalste hifistijl.

De originele Panorama – de enige soundbar in het aanbod van hifispecialist Bowers & Wilinks – krijgt dus een opvolger die de fakkel overneemt. In vergelijking met de vorige versie biedt de Panorama 2 een sterk verbeterde akoestische weergave, aldus B&W. Daarnaast belooft de fabrikant dat de Panorama 2 zeer eenvoudig te bedienen is, terwijl er ook drie HDMI-aansluitingen van de laatste generatie aanwezig zijn. 

Niet zomaar een soundbar
Bowers & Wilkins stelt alvast een indrukwekkend totaalpakket in het vooruitzicht. In de slanke behuizing zou bijvoorbeeld dezelfde technologie schuilgaan als in de exclusieve 800 Diamond Series van de fabrikant, een serie luidsprekers die eigenlijk geen verdere introductie meer behoeft. 

Vernieuwde drive units en de nieuwste technologie moeten ervoor zorgen dat de Panorama 2 een helder en gedetailleerd geluid de woonkamer instuurt, terwijl de twee woofers voor een indrukwekkende laagweergave beloven te zorgen. De unieke plaatsing van de luidsprekers in de Panorama 2 zorgt volgens B&W dan ook voor een hoogstaande home cinema-ervaring, of je nu naar films of tv-shows kijkt, games speelt of muziek beluistert .

Alle drive units worden bovendien aangestuurd door krachtige 'klasse D'-versterkers, die een gezamenlijke output leveren van 175 watt.

Centrale schakel
De Panorama 2 gaat overigens verder dan alleen geluidsweergave. Zo maken de drie HDMI-ingangen en enkele HDMI-uitgang het mogelijk om de Panorama 2 als centrale schakel in je AV-systeem te installeren. Dat beperkt het aantal kabels die naar de tv-lopen meteen fors, net als bij een AV-receiver.

Bowers & Wilkins Panorama 2 is beschikbaar vanaf oktober 2012 voor de prijs van 2.000 euro. Voor meer informatie over Bowers & Wilkins, ga naar de Bowers & Wilinks-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.