Redactie

Ziggo TV brengt live-tv naar Android

Goed nieuws voor onze Nederlandse lezers met een kabelabonnement bij Ziggo: zij kunnen op hun Android-tablet of smartphone voortaan genieten van 14 tv-kanalen met de Ziggo TV-app.

Met de app Ziggo TV is het voor Ziggo-klanten mogelijk om livebeelden van veertien verschillende zenders te bekijken op hun Androidapparaat. Naast de livestreams kan je in de app ook programmainformatie van maar liefst 160 verschillende zenders bekijken, kan je de video-on-demand-catalogus inzien en blijf je op de hoogte van het laatste medianieuws.

Alleen op eigen thuisnetwerk
Aangezien het tv-kijken uitsluitend voor Ziggo-abonnees bedoeld is, dien je eerst in te loggen met je Ziggo-account. Er zitten ook enkele voorwaarden aan vast: de applicatie werkt alleen als je tv én internet afneemt bij Ziggo, en werkt ook alleen op het eigen netwerk van Ziggo. Je dient dus thuis te zijn en de tablet of smartphone moet verbonden zijn met het thuisnetwerk.

De tv-streams die Ziggo doorgeeft, hebben een kwaliteit van 800 Kb/s tot 1,5 Mb/s voor Androidtablets en van 200 tot 800 Kb/s voor smartphones. De zenders die je live kan bekijken zijn Nederland 1, 2 en 3, RTL4, RTL5, SBS6, RTL7, Veronica, Net5, RTL8, National Geographic Channel, Eurosport, Ziggo Xite en Ziggo TV.

Kort uitgeprobeerd
Onze collega's van Androidworld hebben de applicatie alvast even geprobeerd en ze blijkt bij hen over het algemeen prima te werken. Het 'tv kijken'-scherm is opgebouwd uit plaatjes van de programma’s die op dit moment te bekijken zijn. Het is mogelijk om zelf een selectie van zenders te maken, maar dat is met een aanbod van 16 zenders nog niet echt nodig. Wel kregen ze een aantal keer een melding dat live tv-kijken momenteel niet beschikbaar is.

Voor meer informatie kan je op de officiële website van Ziggo terecht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.