Geluid

Nieuwe reeks luidsprekers van Polk Audio


De LSiM-reeks van Polk Audio bestaat uit zes tot in de puntjes uitgewerkte speakers. Via gepatenteerde technologieën wil de audiospecialist het verschil maken.

 

Met de nieuwe LSiM-serie – de opvolger van hun LSi-luidsprekers – wil Polk Audio naar eigen zeggen een hoogstaande geluidskwaliteit afleveren, die desondanks toch betaalbaar blijft voor de modale maar audiofiele consument.

De LSiM-serie bestaat uit zes verschillende modellen: twee vloerstaande luidsprekers (de grote LSiM 707 en de kleinere LSiM 705), een boekenplankmodel (de LSiM 703), twee centerspeakers (de LSiM 706c en de LSiM 704c) en een surroundspeaker (de LSiM 702F/X).

Elk van deze modellen zal verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen: een donker Midnight Mahogany en het lichtere Mount Vernon Cherry.

Drivers combineren
Centraal in deze nieuwe serie luidsprekers staat de Dynamic Sonic Engine (DSE), een unit die een mid-driver combineert met een tweeter en door de fabrikant als 'uniek' wordt omschreven. De speciale AIR-tweeter die hier gebruikt wordt, is qua vorm en plaatsing aangepast met het oog op een hogere maximale belasting.

De hele DSE-unit is bovendien afgerond om te zorgen voor een “betere spreiding van hogere frequenties en een onbelemmerde afstraling van de geluidsgolven naar opzij”, aldus Polk Audio.

Duurzaam
De conussen van de woofers en de ophanging ervan zijn gemaakt van duurzame materialen, die ongevoelig zijn voor vocht, zonlicht en grote temperatuurswisselingen. Polk gaat er prat op dat de minieme resonantie en de bijbehorende evenwichtige weergave op die manier levenslang behouden worden.

Al deze drivers hebben hun eigen aparte ‘behuizing’ gekregen binnenin de overkoepelende klankkast. Niet-evenwijdige wanden binnenin zorgen ervoor dat ze elk afzonderlijk optimaal kunnen functioneren.

Niet enkel esthetisch
De externe behuizing is zo ontworpen dat ze niet enkel esthetisch in het oog springt, maar door de licht gebogen frontplaten eveneens in positieve zin bijdraagt aan het geluidsbeeld.

Dit alles zou volgens Polk moeten leiden tot “een grandioze dynamiek, een coherent geluidsbeeld en een doortekende laagweergave”.

Gedetailleerde technische specificaties voor elke model zijn terug te vinden op de website van Polk Audio. Europese releasedata en richtprijzen zijn nog niet bekend, maar de Amerikaanse adviesprijzen voor de LSiM-serie gaat over de toonbank met adviesprijzen van 750 dollar (voor het boekenplankmodel) tot 2.000 dollar (voor de grootste vloerluidspreker).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.