Mobile

Nokia-telefoon met 41 megapixel verrast

De Pureview 808 is een heel opmerkelijke telefoon, en voor één reden: het heeft een camera van 41 megapixel aan boord. En die blijkt verbluffend sterke resultaten neer te poten, blijkt uit een review op zustersite Shoot.be.

Meer megapixels betekent niet automatisch een hogere kwaliteit, integendeel. Veel pixels, hoe groter de ruisgevoeligheid bijvoorbeeld. Het interessante aan de Pureview 808 is dat de telefoon niet probeert beelden van 41 megapixel af te leveren, een hoeveelheid pixels die hoger ligt dan zelfs de highend Nikon D800. 

De vele beeldpunten worden gecombineerd tot foto's van maximaal 8 megapixel. Het resultaat zijn beelden die spectaculair goed zijn, zeker voor een smartphone, zeggen de experts van Shoot.be. Een minpuntje is de autofocusfunctie, wat merkbaar is bij het filmen. Toch lijkt het er op dat Nokia er in geslaagd is om eindelijk een mobiele telefoon te bouwen die minstens even goed is als een compactcamera.

,

De Pureview 808 heeft echter wel een zwak punt. De telefoon gebruikt het Symbian-besturingssysteem, en dat is software die veel minder goed uitgewerkt is dan iOS van Apple, Android van Google of Windows Phone van Microsoft.

Het goede nieuws is dat Nokia van plan is de Pureview-technologie te integreren in toekomstige Windows Phone-toestellen. Misschien zien we die wel binnenkort opduiken, daar Microsoft en Nokia productaankondigingen in september plannen naar aanleiding van het verschijnen van Windows Phone 8.

De uitgebreide review van de Nokia Pureview 808 kan je bij Shoot lezen door hier te klikken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.