Mobile

Nvidia wil testresultaten iPad 3 zien


Hardwarefabrikant Nvidia wil bewijzen zien voor de stelling dat de A5X-CPU in de nieuwe iPad vier keer zo snel is als de Tegra 3, een chip die in heel wat Android-tablets gebruikt wordt.

Tijdens de lancering van de nieuwe iPad toonde Apple een grafiek waaruit moet blijken dat de nieuwe A5X-soc vier keer zo krachtig is als het vlaggenschip van Nvidia: de Tegra 3-soc. Deze system-on-a-chip is het hart van de nieuwe generatie Android-smartphones en tablets.

Geen bewijzen
Ken Brown, een woordvoerder van Nvidia, liet aan de collega’s van ZDNet weten dat Nvidia zich vereerd voelt met de vermelding van Apple. Maar het zegt dat er geen bewijzen zijn voor de claim dat de A5X-CPU van de iPad 3 vier keer zo krachtig is als de Tegra 3.

Apple vermeldde tijdens de voorstelling niet welk(e) benchmarkprogramma(‘s) het gebruikt had om tot die opmerkelijke conclusie te komen. Nvidia is daarom van plan om een iPad 3 op de kop te tikken, en het toestel op 16 maart naast een tablet met Tegra 3-chip aan grondige testen te onderwerpen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.