Mobile

Overzicht van de eerste PS Vita-games


Geen nieuwe handheld zonder een reeks lanceringstitels. De PS Vita is er ruim van voorzien, waaronder enkele juweeltjes die de kracht van de handheld mooi accentueren.

Het verschijnen van de PlayStation Vita op 22 februari wordt vergezeld of niet veel later gevolgd door een heleboel interessante gametitels voor de nieuwe console. De keur aan besturingsopties garandeert een totaal nieuwe beleving met vertrouwde titels. Daarnaast kondigt zich een indrukwekkende reeks nieuwe games aan die specifiek ontwikkeld werden naar de unieke besturings- en andere mogelijkheden van de PS Vita.

Hieronder geven we een korte samenvatting van alle games die je mag verwachten bij de lancering, of kort erna. De komende dagen en weken mag je de uitgebreide reviews verwachten in het Ontspanningskanaal op ZDNet.

LittleBigPlanet
In elke LittleBigPlanet-game is het spelen maar de helft van het plezier. Je krijgt immers alle werktuigen in handen om je eigen levels en zelfs hele games te creëren. De enige grens is die van je eigen verbeelding. Die meesterwerken deel je dan met alle andere spelers en zo zit je nooit verlegen om nieuwe uitdagingen. Zowel dat spelen als creëren wordt er met de nieuwe besturingsmogelijkheden en connectiviteit van de PS Vita heel wat groter, dieper en rijker op.

Genre: platform
Leeftijd: 3+


LittleBigPlanet


Uncharted: Golden Abyss
Beleef een gloednieuw avontuur van de beroemde schattenjager Nathan Drake. Deze keer volgt hij het spoor van een eeuwenoude, bloeddorstige Spaanse sekte dat hem naar overwoekerde Midden-Amerikaanse tempels leidt. Overkom levensgevaarlijke hindernissen en verschalk vijanden met stunts en andere spectaculaire moves die helemaal op het lijf geschreven werden van de intuïtieve besturingsmogelijkheden van de PS Vita. Kies het controlesysteem dat jou het beste ligt en laat je meeslepen door dit Hollywood-waardig avontuur.

Genre: actie/avontuur
Leeftijd: 16+


Uncharted: Golden Abyss


Wipeout 2048
Deze futuristische racer behoeft geen introductie. Je kiest een van de razendsnelle gestroomlijnde hovercrafts en scheurt daarmee over kronkelige tracks, pikt onderweg power-ups op en dwarsboomt waar mogelijk je concurrenten. Creëer je eigen uitdagingen en deel die met andere spelers of neem het met je PS Vita op tegen anderen die de game op hun PlayStation 3 spelen. Wipeout 2048 telt naast zijn offlinegedeelte ook een onlinecampagne en een multiplayermodus voor acht spelers.

Genre: race
Leeftijd: 7+

Wipeout 2048

,

Reality Fighters
Reality Fighters is een van de games die gebruikmaakt van de augmented reality-mogelijkheden van de PS Vita. Eerst creëer je je eigen vechter met de camera van je console. Daarna richt je die op een plek in je omgeving. Dat kan de keukentafel zijn of de vrije stoel tegenover je op de trein. Daar vecht je het dan in klassieke beat-‘em-up stijl uit met je tegenstanders. Tegenstanders die eventueel gecontroleerd worden door andere spelers en misschien ook nog eens hun gelijkenis hebben. Je overwinningsfoto’s kun je vervolgens op Facebook posten.

Genre: beat-‘em-up
Leeftijd: 12+

Reality Fighters
 

Little Deviants
Achternagezeten door de boosaardige Botz hebben de Little Deviants een noodlanding gemaakt op de Whoman-wereld. Aan jou om hen te redden. Daarvoor moet je tal van minigames tot een goed einde zien te brengen en die maken stuk voor stuk gebruik van de unieke besturingsmogelijkheden van de PS Vita. Zo zal je de console de ene keer in alle richtingen moeten kantelen, terwijl in andere uitdagingen de aanraakgevoelige voor- en achterzijde voluit benut worden. Zelfs de geïntegreerde microfoon wordt bij dit uiterst gevarieerd en verrassend herspeelbaar feestje betrokken.

Genre: actie
Leeftijd: 7+

Little Deviants
 

ModNation Racers: Road Trip
Deze game draait helemaal rond racen en het creëren van je eigen racetracks die je dan weer met andere spelers kunt delen. Dat maken van je eigen circuits gaat dankzij de aanraakgevoelige voor- en achterzijde van je PS Vita als vanzelf. In geen tijd heb je een track neergelegd vol gevaarlijke bochten en spectaculaire stunts die zich moeiteloos kunnen meten met die je bij de game kreeg. Road Trip is overigens helemaal compatibel met zijn ModNation Racer-broertje op de PlayStation 3.

Genre: race
Leeftijd: 7+

ModNation Racers: Road Trip


Everybody’s Golf
Laat je niet misleiden, want onder het kleurrijke en schattig ogende uiterlijk van Everybody’s Golf schuilt een verrassend diepe gameplay die inzicht en met oefening opgeschroefde vaardigheid beloont. Stippel op het aanraakgevoelige scherm je route naar de hole uit en gebruik het achter-touchpad om het terrein vanuit elke hoek te bekijken. De intuïtieve besturing en een dynamisch slagsysteem garanderen een meeslepende golfervaring voor zowel korte als marathonsessies. In je eentje of samen met andere spelers.

Genre: sport
Leeftijd: 3+

Everybody's Golf


,

F1 2011
De Formule 1-wereld werd nog nooit zo realistisch en volledig naar een draagbare gameconsole gebracht. Je racet met alle officiële bolides en piloten uit het 2011-seizoen in korte Time Trial-uitdagingen of je klimt naar de top van de klassement in de lijvige Grand Prix-campagne. Een uitgebreide reeks opties maakt het mogelijk om de moeilijkheidsgraad helemaal naar je hand te zetten zodat nieuwkomers, ervaren veteranen en iedereen daartussen een altijd overtuigende uitdaging op maat krijgt. Voor één tot vier spelers.

Genre: race
Leeftijd: 3+

F1 2011
 

Virtua Tennis 4
Met 22 van de grootste tennissterren en 33 al even herkenbare terreinen garandeert Virtua Tennis 4 de complete tennisgame voor de PS Vita. Kies de besturing die je het beste ligt en sla, lob en smash jezelf naar de top van de wereldranglijst of neem het op tegen een andere speler. Met de camera kun je je eigen uiterlijk aan een zelfgemaakte speler geven, terwijl de dynamische World Tour Map en onlinespelmodus spelers toelaten om hun statistieken te delen en met elkaar te chatten.

Genre: sport
Leeftijd: 3+

Virtua Tennis 4


Rayman Origins
Wie dacht dat zijwaarts over je scherm rollende 2D-platformgames hun tijd wel gehad hebben, denkt beter opnieuw. En wie beter om de comeback op zijn kleurrijke schouders te dragen dan Rayman, een held uit de hoogdagen van dit genre. De opzet is eenvoudig, terwijl meesterschap oefening vereist. Je sprint, stunt en vecht jezelf door meer dan zestig uitdagende levels en dat doe je in je eentje of samen met drie anderen. Ontdek elke keer weer een nieuwe truc en alternatieve route om het iedere keer weer iets beter of sneller te doen.

Genre: platform
Leeftijd: 7+

Rayman Origins


,

Ridge Racer
De beroemde arcaderacer is nu ook in al zijn asfaltschroeiende glorie te genieten op de PS Vita. Halsbrekende snelheden, bochten die smeken om langgerekte drifts en alle racedrama die een virtueel piloot zich maar kan wensen. Jaag je bolide over het rimpelloze tarmac door je PS Vita als een stuurwiel voor je te houden of ga voor de klassieke besturing. Wat je ook kiest, Ridge Racer staat opnieuw garant voor de betere hogesnelheidskick. En aan de startlijn van de multiplayerraces is plaats voor acht spelers.

Genre: race
Leeftijd: 3+


Ridge Racer


FIFA Football 11
De beste voetbalgame komt naar je handen met bijna alle overtuigingskracht, diepgang en speelbaarheid die de PS3-versie terecht tot een wereldsucces maakten. Met niet minder dan acht verschillende gamemodi, waaronder een 11 vs 11 Tournament Mode zit je nooit om een uitdaging verlegen. FIFA Football 11 is niet alleen de mooiste en meest authentieke voetbalgame ooit op een draagbare console, maar dankzij de unieke besturingsopties van de PS Vita krijg je ook een nog preciezere controle over de virtuele voetballers en bal.

Genre: sport
Leeftijd: 3+

FIFA Football 11

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.