Mobile

Pioneer in bed met HTC

HTC strikt Pioneer als eerste partner voor een initiatief dat smartphones beter met AV-apparatuur laat samenwerken. Alle nieuwe DLNA-compatibele producten van Pioneer zullen het HTC Connect-certificaat dragen.

Dat Pioneer intekent op het HTC-programma is niet zo verrassend. Recent stelde het Japanse merk nog een hele lading AV-receivers en draadloze speakers voor, en daarbij lag de nadruk al sterk op streaming. De samenwerking met HTC breidt dat verder uit, en bouwt verder op de universele – nou ja – DLNA-standaard.

Het HTC Connect-initiatief is echter niet beperkt tot DLNA, maar wil op termijn ook een kwaliteitslabel zijn voor streaming via Bluetooth en in-car audio. Het idee er achter is dat zowel DLNA als Bluetooth toch niet altijd feilloos werkt en dat er daarom nood is aan een certificering die garandeert dat toestellen van verschillende fabrikanten – een AV-receiver en telefoon, bijvoorbeeld – wel met elkaar willen samenwerken.

Een aantal Pioneer-producten met certificaat bereikt nu al de markt. HTC Connect vereist echter ook dat HTC zijn smartphones – meer bepaald: de One-reeks – een update geeft. De nieuwe software wordt binnenkort beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.