Mobile

Prijzen van Surface-tablets gelekt

Vorige week toonde Microsoft de tablets waarmee het de iPad wil bekampen, zonder een prijs te verklappen. Nu zijn er prijspunten gelekt – en ze lijken veel op die van de concurrentie.

Er komen twee versies van de Surface-tablet: eentje op basis van een ARM-processor dat je kan vergelijken met een iPad of Android-tablet, en een tweede met een klassieke Intel-processor die de strijd met ultrabooks moet aangaan.

Tijdens de lancering zei Microsoft-topman Steve Ballmer dat de eerste Surface dezelfde prijs zou krijgen als “gelijkaardige” tablets, terwijl de krachtige versie inderdaad hetzelfde zou kosten als een ultrabook.

The Next Web hoort nu van een bron bij Microsoft dat de Surface met ARM-processor voor 599 dollar in de winkels ligt, terwijl aan de Surface met Ivy Bridge-processor een prijskaartje van 999 dollar bengelt.

De versie die met de iPad moet beconcurreren is exact hetzelfde geprijsd als de Apple-tablet met 32 GB. Microsoft wil het dus duidelijk positioneren als gelijkwaardige concurrent voor de iPad. Het is echter niet geweten of in die prijs ook een van de bijzondere hoezen met ingebouwd toetsenbord is inbegrepen.

Het lijkt er ook op dat de eerste versies van de Surface enkel met WiFi zouden uitgerust zijn, aldus het persbureau Bloomberg. De ARM-versie kunnen we verwachten tegelijkertijd met de lancering van Windows 8 (de software die op de tablets draait), terwijl de Intel-uitvoering drie maanden later zou opduiken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.