Geluid

QuteHD DAC maakt intrede bij Chord


Dat klein en hoogwaardig beslist samen kunnen passen in een zin, bewijst Chord Electronics al een tijd met zijn Chordette-lijn. Die wordt nu versterkt met de QuteHD, een mooi toestelletje dat door de Britse fabrikant omschreven wordt als 'de ultieme USB-DAC'.


De QuteHD is echter meer dan een USB-DAC. Ondanks de beperkte afmetingen gaat onder de kap een multi-inzetbare digitaal-analoog converter schuil die raad weet met sample rates tot 192 kHz, en zelf 382 khz wanneer je de Chordette QuteHD via SPDIF van een signaal voorziet.

Naast een coaxiale en optische digitale input is er ook nog een paar single-ended analoge outputs aanwezig voor de verbinding met een versterker.

Kleurrijk
De QuteHD beperkt zich niet alleen tot PCM-bestanden, maar kan ook om met Direct Stream Digital-data (DSD) dankzij state-of-the-art DSD-via-USB-ondersteuning.

Intern zorgt een vierdelige Pulse Array-chip voor de omzetting van het signaal, een DAC-chip die een minimale hoeveelheid jitter belooft te combineren met een maximale resolutie.

Net als alle andere toestellen in Chords Chordette lijn is het chassis vervaardigd uit 'billet' aluminium, waarbij de kleur die door het doorschijnend 'raampje' schijnt mee verandert met de samplefrequentie van het inkomend signaal.

Een Belgische en Nederlandse adviesprijs moeten we jullie nog even schuldig blijven, maar over het kanaal zou de Chord Chordette QuteHD aangeboden gaan worden voor 990 GBP.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.